Herdenken op een mooie manier

  • Woon
  • mei 30, 2024
  • Comments Off
herdenken

Voor sommige mensen kan het hebben van een urn in huis een constante herinnering zijn aan een pijnlijk verlies, wat moeilijk kan zijn om mee om te gaan. Veel mensen hebben het idee dat een urn of assieraad van assieraden-shop.nl niet aan kan sluiten bij hun interieur of persoonlijke voorkeuren terwijl er juist veel mooie mogelijkheden bestaan om een geliefde op een mooie manier te herdenken. 

Het hebben van een urn in het huis kan helpen bij het verwerkingsproces en het rouwen. Sommige mensen kiezen ervoor om de urn op een prominente plek in het huis te plaatsen. Maar soms worden urnen ook ingezet als decoratieve objecten die vloeiend opgaan in het interieur. De klassieke urnen hebben een ingetogen en klassieke uitstraling en voor het strakke interieur komen minimalistische en strakke urnen weer mooi tot hun recht.

Urn met waxinelichthouder

Er is een glazen urn met hierin een waxinelichthouder  die op iedere gewenste plek in het huis neergezet kan worden. Er kan er een kaarsje worden aangestoken ter nagedachtenis van de overledene en er is ruimte voor een foto zodat de geliefde op een mooie manier herinnerd kan worden.

Personaliseer je assieraad

Het dragen van een assieraad kan troost bieden in tijden van rouw en verdriet. Door het assieraad te personaliseren kan een assieraad een speciale betekenis krijgen die alleen de overledene en dierbare delen. De assieraden zijn te verkrijgen in asarmbanden, ashangers, asbedels er is dus voor iedereen een passend design te vinden. Het is een mogelijkheid om het te personaliseren door er een tekst of de naam van de overledene erin te laten graveren. Bij het kiezen van een assieraad is het mooi om met zowel de wens en de smaak van de nabestaande als de overledene rekening te houden. Sommige mensen kiezen liever voor een subtiel assieraad terwijl andere juist kiezen voor een decoratief assieraad. Het ook een aanrader om de assieraden te combineren en het aan te passen aan elke speciale gelegenheid.

De assieraad als erfstuk

Assieraden zijn niet alleen waardevol door hun materiele kenmerken, maar ook door de emotionele waarde. Assieraden kunnen worden doorgegeven van generatie op generatie waardoor het een waardevol erfstuk is. Doordat het assieraad dicht tegen de huid aan te dragen is kan het een gevoel geven van nabijheid en voelt de overledene dichtbij wat erg troostend kan zijn in tijden van rouw.

Previous «
Next »