Leuke ideeën met LED verlichting

  • Woon
  • augustus 27, 2020
  • Comments Off
led verlichting woonkamer

Iedereen weet dat LED verlichting de toekomst heeft. Waar de soorten licht een aantal jaren geleden bij LED nog niet overtuigend waren, zijn ze dat nu wel en kun je alles in een LED variant vinden, van spot armatuur, tot bouwlampen. Deze soort verlichting is energiezuinig en daardoor kostenbesparend, wat helemaal past in het hedendaagse plaatje van duurzaamheid. Waar vroeger LED verlichting werd gezien als ongezellig, is dat door de nieuwe ontwikkelingen veel minder en daarnaast zijn er tal van creatieve manieren om LED op een goede manier in te zetten.

LED geïntroduceerd als indicatie verlichting

LED werd als eerste geïntroduceerd als indicatie verlichting op (huishoudelijke) apparaten. Het heeft een lange levensduur, bijna geen stralingswarmte en een laag energieverbruik. Hierdoor stapt het bedrijfsleven al vrij snel in op LED en nu lijken de particulieren ook om te zijn. 

De voordelen van LED

Het fijnste licht voor thuis, is indirect licht. Aangezien LED lampen bijna geen stralingswarmte afgeven, zijn die uitermate geschikt voor het inbouwen in het plafond, in de vloer, langs de trap of in een lijst. Als je hier dimbare spots voor neemt, dan kun je deze verlichting erg sfeervol maken en heb je zeker niet de ongezellige verlichting die veel mensen nog steeds associëren met LED.

Een fijne rustige sfeer creëren

Op deze manier kun je voor bepaalde ruimtes een fijne, rustgevende sfeer creëren. Denk hierbij aan LED strips onder je badkuip of in je badkamerkastjes. Ook in de slaapkamer is vaak behoefte aan een kalme sfeer om te ontspannen en daarna heerlijk te kunnen slapen. Kies bijvoorbeeld voor warme led verlichting in de vorm van spotjes in het plafond of op de grond. Ook leuk is het plaatsen van een ledstrip onder het bed voor een onverwacht effect.

Sterk licht om in te werken

Om een hele andere reden kan LED verlichting in de keuken juist weer goed werken. Daar is het namelijk belangrijk dat er genoeg licht is om te kunnen koken. LED is ook hier erg geschikt voor, omdat het ook heldere, witte varianten heeft. Wil je in deze ruimte toch wat gezelligheid hebben, dan kun je eventueel wat extra LED lampjes inbouwen in bijvoorbeeld de keukenkastjes of onder je aanrecht. Op deze manier creëer je perfect licht op je werkblad en een sfeervol effect op de vloer.

LED verlichting in de huiskamer

Wil je dit ook in de huiskamer doorvoeren dan kun je bijvoorbeeld LED verlichting onder de bank leggen, of juist onder in een kast. Dit licht van onder geeft direct een hele fijne, rustige sfeer waardoor je een heel andere gevoel krijgt als je in je huiskamer vertoeft.

Previous «
Next »