• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Een draadloos alarmsysteem die communiceert met je smartphone

Een draadloos alarmsysteem die communiceert met je smartphone

  • Woon
  • december 28, 2017
  • Comments Off

Wanneer je van huis bent wil je natuurlijk dat je huis niets overkomt. Het liefst wil je eigenlijk altijd een oogje in het zeil houden om zeker te weten dat er niks geks rondom je woning gebeurt, en inbrekers niet hun kans grijpen nu jij niet thuis bent. Om ervoor te zorgen dat je toch met een gerust hart de hort op kan, heeft Somfy iets moois op de markt gebracht. Namelijk een draadloos beveiligingssysteem, die communiceert met jouw smartphone.

Draadloos beveiligingssysteemalarmsysteem

Leuk en aardig, zo’n goede beveiliging. Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk? Eigenlijk is het vrij simpel. De draadloze sensoren, camera’s en melders zijn namelijk gekoppeld aan een smartbox, genaamd Somfy Tahoma. Dit kastje is vervolgens gekoppeld aan de app op je telefoon. Je krijgt daardoor meteen een melding als er een bewegingsmelder of rookmelder afgaat wanneer je er niet bent.

De bewegingsmelders zijn onopvallend, draadloos en hebben een groot bereik. Ook kunnen deze melders onderscheid maken tussen bewegende dieren en mensen. Wanneer er beweging wordt gesignaleerd, krijg je direct een melding. Ook kun je instellen dat er de rolluiken zakken, er licht aanspringt en er foto’s worden gemaakt.

Ook wanneer de openingsmelder signaleert dat er een deur of raam geopend wordt, ontvang je direct een pushbericht. De rookmelder doet hetzelfde, en zorgt er ook voor dat er een sirene af gaat die de bewoners alarmeert.

De IP Camera biedt je daarnaast de mogelijkheid om via je telefoon te zien wat er thuis gebeurt. Deze beelden worden bovendien automatisch opgeslagen.

Altijd inzicht en controle

Of je nou thuis bent of niet, via dit handige beveiligingssysteem kun je op elk moment van de dag zien wat er thuis gebeurt. Dit geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid, en je kunt zelfs als je op vakantie bent je woning ‘besturen’. Zo kun je bij onraad meteen actie ondernemen, zelfs als er niemand thuis is. Op die manier kun je met volledige gemoedsrust je huis verlaten. Ook kun je via de app snel en eenvoudig de verlichting in huis bedienen, zonwering omhoog en omlaag laten gaan en de raamdecoratie instellen. Zo geef je eventuele inbrekers preventief de indruk dat er gewoon iemand thuis is.

Ben je benieuwd naar het draadloze alarmsyteem of wil je graag meer informatie omtrent deze moderne vorm van beveiliging? Neem dan een kijkje op de Officiƫle Somfy Webshop.

 

Previous «
Next »