Paneelgordijnen, slim voor thuis en kantoor

  • Woon
  • juli 11, 2017
  • Comments Off

Voor grote ramen en schuifdeuren, thuis en op kantoor, zijn paneelgordijnen een uitstekende oplossing. Paneelgordijnen bestaan namelijk uit een combinatie van meerdere verticale stofbanen, die samen een gordijn vormen. De panelen zitten aan de bovenkant vast aan een rail met meerdere sporen en kunnen afzonderlijk van elkaar open en dicht worden geschoven. Zo houd je controle over de lichtinval en de inkijk. Het openen en sluiten gebeurt met koordbediening, zodat je de gordijnen niet hoeft aan te raken en ze langer schoon blijven. Om de gordijnen glad en strak te laten hangen is aan de onderkant een verzwarende lat bevestigd. Deze kun je afstemmen op de kleur van de rails in wit, zilver of antraciet voor een strak effect.

Paneelgordijnen voor in huis

Paneelgordijnen zijn heel geschikt voor serres of schuifpuien door de grote raampartijen. Je bepaalt zelf hoeveel licht er binnenkomt op verschillende plekken. De ruimte wordt er beslist gezelliger van, maar ook rustig en ruimtelijk door de vloerlengte en breedte van de panelen. Door de isolerende werking houden ze in de winter warmte vast en in de zomer weren ze de hitte van buiten. Je hebt de keuze uit meerdere kleuren paneelgordijnen, die je ook onderling op een speelse manier kunt combineren. Zo kun je ze goed afstemmen op de rest van je interieur. Om het effect te controleren bestel je eenvoudig van tevoren één of meerdere kleurstalen. Binnen in huis worden paneelgordijnen ook vaak gebruikt als zogenaamde roomdivider om bijvoorbeeld een werk- of slaaphoek af te schermen of het eet- en zitgedeelte apart te houden. In de slaapkamer kun je zo een kledingkast of inloopkast eenvoudig aan het oog onttrekken.

Paneelgordijnen voor op kantoor

In bedrijfsruimtes en kantines zijn paneelgordijnen ook zeer geschikt. Niet alleen zijn daar vaak grote raampartijen, er is ook behoefte om in een grotere ruimte afgescheiden werkhoeken te creëren of privé te vergaderen. Hinderlijke zon en warmte houd je zo weg terwijl je toch voor voldoende buitenlicht kunt zorgen. Een mooi sfeereffect krijg je door de kleur van de paneelgordijnen terug te laten komen in bijvoorbeeld stoelen of plantenbakken. Daarnaast kun je een print laten aanbrengen op witte paneelgordijnen, bijvoorbeeld het bedrijfslogo of een afbeelding van producten. Zo combineer je promotie en comfort. Bij Creon Raamdecoratie laat je de paneelgordijnen direct op maat maken. Voor het meten en monteren vind je eenvoudige instructies. Uiteraard kun je altijd om advies vragen via telefoon of e-mail.

Previous «
Next »