• Homepage
  • >
  • Badkamer
  • >
  • Wat mag er niet ontbreken in de badkamer? Vijf onmisbare onderdelen van de badkamer!

Wat mag er niet ontbreken in de badkamer? Vijf onmisbare onderdelen van de badkamer!

  • Woon
  • december 17, 2019
  • Comments Off

Zie niets over het hoofd bij de renovatie van de badkamer

Staat er binnenkort een renovatie of een nieuwe inrichting van de badkamer op stapel? Als je van plan bent om de badkamer te verbouwen, moet je dat doordacht doen. In elk geval is het belangrijk om bepaalde cruciale zaken niet over het hoofd te zien. Sommige onderdelen van een badkamer zijn vanzelfsprekend – zoals badkamermeubels, een een mooie spiegel en een kwalitatief goede douchebak -, maar er zijn ook aandachtspunten die je snel over het hoofd ziet. De belangrijkste zeven onderdelen die in een moderne badkamer niet mogen ontbreken, dé echte essentials, hebben we hieronder voor je in kaart gebracht!

1. Een eigentijdse douchebak of badkuip
In een hedendaagse badkamer mag een fraaie en moderne douchebak, of in het geval van een bad een strakke badkuip, zeker niet ontbreken. Een bak voor de douche moet aan specifieke kenmerken voldoen: zoals perfect aansluiten op de douchecabine (meestal koop je ze ook in combinatie), zorgen voor een goede waterafvoer en natuurlijk aantrekkelijk zijn geprijsd.

2. Een stoere en praktische spiegel
De badkamer is natuurlijk bij uitstek de plek waar je je ’s ochtends klaarmaakt en opfrist om een goede start van de dag te maken. Een stoere, grote en goed bruikbare spiegel is dan natuurlijk onmisbaar om jezelf te kunnen zien, je haar goed te doen en/of jezelf op te maken.

3. Stijlvolle led-verlichting
Wat is er mooier dan een prachtig verlichte badkamer. Een badkamer krijgt met subtiele led-lampen, met name led-dimmers zijn fraai, een prachtige uitstraling. Kleuren kunnen enorm sfeerverhogend werken. Denk bijvoorbeeld aan blauw om de ruimte moderner te kleuren of rood of roze om een romantische en intieme atmosfeer te creëren.

4. Een handige prullenbak
Niet is er vervelender dan een badkamer zonder prullenbak. Je hebt net je tandengepoetst en de tube is helemaal leeg, maar kunt hem zonder prullenbak vervolgens niet direct weggooien. Of de wc-rol is op en je kunt met het lege wc-rolletje geen kant op. Het zou zomaar een rommeltje in de badkamer kunnen worden zonder afvalemmertje. Zorg daarom voor een prullenbak.

5. En vergeet voldoende opbergruimte niet
Badkamermeubilair moet uiteraard voldoende ruimte bieden om alles in op te bergen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte om handdoeken, washandjes en toiletartikelen in kwijt te kunnen.

Previous «
Next »