• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Verschillende soorten gietvloeren, welke wil jij?

Verschillende soorten gietvloeren, welke wil jij?

  • Woon
  • juli 12, 2017
  • Comments Off

Gietvloeren

Er worden tegenwoordig vaak gietvloeren gelegd. Het is een afwerkvloer die gemakkelijk over een bestaande vloer gelegd kan worden. In principe kan iedereen een gietvloer leggen. Je giet de vloeibare toestand van de gietvloer over de vloer. Vervolgens verdeel je het materiaal over de vloer met een rol-gietkam. Wanneer je alles goed hebt verdeeld, moet je hem narollen met een prikrol. Daarna alles laten drogen en je hebt een prachtige vloer. Wanneer een gietvloer goed wordt behandeld, kan hij levenslang meegaan. Omdat je de vloer zelf kunt leggen, is de prijs ook aantrekkelijk. Wanneer je hem zelf legt, moet je alleen het materiaal aanschaffen.

Betonnen gietvloer

Een betonnen gietvloer is een duurzaam. Hij lijkt veel op een gepolijste betonvloer en de kunststof betonnen gietvloer. De gietvloer wordt meerdere malen gepolijst. Wanneer hij klaar en goed opgedroogd is, wordt de vloer met een speciale 2-componeneten PU laag bewerkt. De vloer heeft een stoer uiterlijk, is naadloos en door het natuurlijke karakter van de vloer wordt een rustgevende sfeer gecreëerd. Hij is chemicaliën bestendig, antiallergisch en slijtvast. Hij is verkrijgbaar volgens de standaardkleuren van de DRT gietvloeren. Deze vloeren worden tegenwoordig vaak in kantoren, fabriekshallen, huiskamers en slaapkamers toegepast. Het product wordt niet met water vermengd maar met een hars. Hierdoor zal het beton sterk maar ook flexibel worden. Dat is prettig als er kinderen op spelen. Hij kan worden toegepast op een vloer met vloerverwarming.

De kunststof gietvloer

De kunststof gietvloer wordt tegenwoordig voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Bij een kunststof gietvloer kun je denken aan epoxy en polyurethaan. Beiden hebben een zeer mooi uiterlijk wanneer ze aangebracht zijn. De vloeren zijn hygiënisch. Ze worden om deze reden ook steeds vaker gebruikt in kantoren en laboratoriums. Ook zal je dergelijke vloeren vaak tegenkomen in ontvangsthallen van grote bedrijven. Omdat ze in zoveel kleuren en designs te verkrijgen zijn, worden ze ook steeds meer in de huiselijke kring gebruikt. De polyurethaan gietvloer is in veel kleuren verkrijgbaar zodat hij bij elk interieur kan worden ingepast. Omdat ze elastisch zijn, is de polyurethaan gietvloer zeer geschikt om in een kinderkamer te gebruiken. Ook zijn gietvloeren zeer geschikt wanneer er huisdieren aanwezig zijn. Omdat ze naadloos en glad zijn, kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt.

De kostprijs van de genoemde vloeren liggen tussen de €75,- en €125,- per vierkante meter. Dit zijn de prijzen die je moet betalen om een gietvloer te laten leggen. Je kunt het ook zelf doen en dan moet je alleen de materiaal kosten betalen.

Uitgelichte afbeelding: https://www.gietvloeren-expert.be

Previous «
Next »