• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • De meest onderhoudsvriendelijke materialen voor in de tuin

De meest onderhoudsvriendelijke materialen voor in de tuin

  • Woon
  • augustus 9, 2017
  • Comments Off

Onlangs kocht ik een appartement op de begane grond, hartje stad. Hartstikke leuk natuurlijk. Na twee maanden verbouwen en twee maanden inrichten woon ik inmiddels in het appartement van mijn dromen. Het kan zo de showroom in (hier spreekt een trotse eigenaar). Echter had mijn appartement ook een nadeel, dat volgens mijn profiterende vrienden voornamelijk een voordeel was: een tuin. “Steek de barbecue maar aan”. Inderdaad leuk, maar ik zag vooral een berg werk, vooral omdat ik geen groene vingers heb. Dat kan anders: ik wil een onderhoudsvriendelijke tuin! Na gesprekken met verschillende experts heb ik een rijtje van de meest onderhoudsvriendelijke materialen voor in je tuin gemaakt.

Tegels

Een voor zichzelf sprekende keuze als je gaat voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Houdt er wel rekening mee dat met name een keramische tuintegel onderhoudsvriendelijk is. Deze tegels verkleuren niet, zijn krasvrij en zijn vormvast. Strooi na het leggen van tegels wat voegzand tussen de tegels en voilà, je tuin is ook nog eens onkruidvrij! Maak je eigen concrete jungle.

Kies onderhoudsvriendelijke planten en bloemen

Geen fan van onderhoud, maar wel een groene of fleurige tuin? Het is mogelijk. Behalve de cactus zijn ook de vetplant en bamboe levendige, moderne keuzes. Wil je meer kleur in je tuin? Kies dan voor een vlijtig liesje, een ooievaarsbek, een lepelplant of een perkje met chrysanten.

Grind

Grind is vaak geen materiaal om de hele tuin mee vol te leggen, maar voor de opvulling van perkjes en loze hoekjes of het aanleggen van een idyllisch pad kan het een prachtige uitwerking hebben. Je hebt ook nog eens een eindeloos aantal varianten van wit tot kleurrijk! Door een anti-worteldoek neer te leggen en daar een flinke laag grind over te strooien, beperk je bijvoorbeeld onkruid tot het minimum. Had ik al gezegd dat je stenen geen water hoeft te geven?

Kunstgras

Je kunt natuurlijk ook kunstgras laten leggen. Met deze moderne variant op een groene tuin houd je alle opties open. Het materiaal is kleurrijk, onderhoudsvriendelijk en is bovendien tijdloos. Door de doorontwikkeling van kunstgras is de kwaliteit super en heb je een daadwerkelijke grasvervanger in huis, uh… tuin!

 

Previous «
Next »