Puur natuurlijke energiebommetjes

  • Woon
  • november 9, 2017
  • Comments Off

Goedkoper dan met pellets kun je niet verwarmen. Het is bewezen dat een gezin tot 50% kan besparen op verwarmingskosten door een pelletkachel te installeren. Biologische pellets zijn gemaakt van eerste kwaliteit hout en geven heel wat warmte af. Pellets zijn dan ook zeer geliefd voor wie kiest voor een gezellige en duurzame warmte.

Kies voor deze pure natuurlijke energiebommetjes

Een pelletkachel is heel makkelijk te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een schouw voor de afvoer van de gassen. Verder heb je geen opslagplaats nodig. Er is namelijk een reservoir voorzien in de kachel. De pellets worden geleverd in praktische zakken van 10 kg, die je eenvoudig in je kachel uitgiet. De energiebommetjes worden automatisch naar het brandelement gevoerd. De korrels branden bijna volledig op, zodat je haast geen as overhoudt. Je hoeft de as dus niet zo snel te verwijderen als bij een houtkachel.

houtpellets

Automatische warmteregeling

Pelletkachels zijn uitgerust met de laatste technologische snufjes. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch instellen wanneer de kachel moet branden. Je kunt de kachel instellen op een minimum en maximum temperatuur van de woonkamer. De kachel past zich automatisch aan. Wil je bijvoorbeeld na je werk thuiskomen in een warme woonkamer? Dan laat je de kachel een half uurtje voor je thuiskomst starten. Zo kun je eveneens dag- en nacht-, week- en weekendtemperaturen regelen. Kortom: je stelt je kachel eenmaal in en je hoeft er niet meer naar om te kijken.

Gezelligheid gaat voor alles

Een vlam is nog altijd gezelliger dan de stralingswarmte van centrale verwarming. Het vuur in je pelletkachel is speels, de pellets gloeien heel mooi en het vuur vlamt regelmatig op. Het brengt sfeer in huis op koude dagen en lange avonden. We mogen gerust stellen dat het verwarmen met pellets makkelijk, duurzaam, zuinig en gezellig is. Kortom: verwarmen met pellets is helemaal aangepast aan het moderne gezin. Het is vast en zeker de brandstof van de toekomst!

Previous «
Next »