• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Cursus interieur styling, welke opties zijn er?

Cursus interieur styling, welke opties zijn er?

  • Woon
  • november 8, 2017
  • Comments Off

De perfecte interieur cursus voor jou

Ben je niet tevreden over de sfeer in je woonkamer? Kan je slaapkamer wel een restyling gebruiken? Dan is een workshop of cursus interieur styling iets voor jou! Of is alles rond interieur je passie en is het je droom om er je werk van te maken? Met een opleiding interieur stylist of cursus binnenhuisarchitect kan die droom werkelijkheid worden. Wat je ook zoekt, er is een perfecte interieur cursus voor iedereen.

Creatief uitje

Soms blíjf je maar schuiven met die bank of kast in je woonkamer. Of sta je alwéér besluiteloos bij de potten verf in de bouwmarkt omdat je maar niet kunt beslissen welke kleur geschikt is voor je slaapkamer. Herkenbaar? Tijdens een workshop of een cursus interieur styling van een halve of hele dag leer je de basis van het optimaal indelen en inrichten van ruimtes. Ook krijg je tips voor de perfecte finishing touch voor je eigen interieur. Bij sommige workshops neem je foto’s mee van de ruimte in je huis die je wilt aanpakken en vaak maak je eerst een moodboard. Ook hebben veel cursussen een thema, zoals oude meubels pimpen of bepaalde verftechnieken. Een workshop of eendaagse cursus interieur styling is ook een origineel idee voor een vriendinnen- of vrijgezellendag. Zoek je een bijzonder cadeau? Een interieur cursus van een dag is ook heel leuk om te geven aan bijvoorbeeld een vriendin die net een nieuw huis gekocht heeft of aan een creatieve zus of moeder.

Korte cursus interieur styling

Heb je na een workshop de smaak te pakken? Of wil je sowieso wat meer weten over interieur styling? Dan is een korte interieur cursus geknipt voor jou. Tijdens een aantal bijeenkomsten of online lessen krijg je de basiskennis van interieurstyling onder de knie. Je leert hoe je een ruimte zo goed mogelijk inricht met nieuwe en bestaande producten als lampen, meubels en decoratie. Natuurlijk leer je ook alles over trends, doelgroepen, maatvoering en het gebruik van verschillende materialen. Een korte cursus interieur styling is geen beroepsopleiding, daarvoor moet je een opleiding interieur stylist of cursus binnenhuisarchitect volgen. Maar het is wel superleuk om te doen als je van interieur en inrichten houdt.

Van hobby naar werk

Als woontrends en interieur je passie zijn en je van je hobby je beroep wil maken, kan dat natuurlijk ook. Bij bijna alle grote cursusaanbieders kun je wel een uitgebreide cursus interieur styling of cursus binnenhuisarchitect volgen. Ook zijn er veel kleine, in interieur styling gespecialiseerde opleiders. Deze beroepsgerichte opleidingen duren natuurlijk een stuk langer, maar je leert dan ook echt alles over ontwerpen en stylen. Daarnaast krijg je ook praktische tips om aan de slag te gaan. Als je het gezelliger vindt om samen met andere cursisten bezig te zijn, dan kun je het best kiezen voor een klassikale opleiding interieur stylist. Er zijn zoveel aanbieders dat er altijd wel een cursus binnenhuisarchitect of opleiding interieur styling bij jou in de buurt is. Heb je geen zin of tijd om regelmatig een dag of avond op pad te gaan? Bij veel aanbieders kun je deze opleidingen ook online volgen. Als je klaar bent met je opleiding interieur stylist kun je aan het werk bij onder andere interieurontwerpers, tijdschriften en woonwinkels. Ook zijn er cursussen voor ervaren stylisten die hun kennis willen ophalen of meer willen weten over een bepaald gebied.

Previous «
Next »