• Homepage
  • >
  • Verbouwen
  • >
  • Bescherm je auto tegen onvoorziene omstandigheden met een carport

Bescherm je auto tegen onvoorziene omstandigheden met een carport

  • Woon
  • september 21, 2020
  • Comments Off
carport

Sinds dat je vijf jaar geleden een nieuwe woning hebt gekocht, ben je ieder jaar opnieuw aan de slag gegaan om deze uit te breiden en te verbeteren. Zo heb je  een nieuwe oprit aangelegd en is de voortuin behoorlijk veranderd. Binnenshuis heb je een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer laten installeren en natuurlijk is je woning inmiddels ook van een gerenoveerde vloer, nieuwe verf en bijpassend interieur voorzien. 

Twee jaar geleden heb je vervolgens de garage omgebouwd tot een riante kantoorruimte. Je begon steeds meer thuis te werken, waardoor je behoefte kreeg aan een degelijke werkruimte waar je alles voor handen had. Je hebt de auto sindsdien in de buitenlucht geparkeerd, wat je in het begin geen probleem leek. Nu je echter net een nieuwe auto hebt gekocht, ben je echter toch wat beter gaan nadenken over hoe je deze wat beter kunt beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. 

Vallend blad en vogelpoep kunnen een negatieve werking hebben op de lak

Zo heb je gemerkt dat het vallend blad van nabije bomen na een weekend lang op je auto te hebben gelegen, toch sporen achterlaat op je lak. Ook de resten vogelpoep die je ’s ochtends op je voorruit hebt gevonden, hebben tot vervelende situaties geleid, die je in de toekomst liever wilt vermijden. Zo weet je nog goed die ene herfstdag te herinneren, toen je de motor aan zette om de auto te reeds verwarmen. Toen je ook de ruitenwisser aan zette om de ramen schoon te maken en vervolgens uitstapte, kreeg je net gestoomde pak de volle laag met een vers gelegde berg duivenpoep, waardoor je je opnieuw moest omkleden en een kwartier te laat kwam voor een belangrijke vergadering. 

Daarom dat je hebt besloten om aan de zijkant van je woning een carport te bouwen. Een simpele, doch stijlvolle overkapping, waar je je auto onder kwijt kan en op deze manier beter kan beschermen tegen onvoorziene problemen zoals regen, sneeuw en hagel. Ook het teveel aan zonlicht kan de leren bekleding van je nieuwe auto parten spelen, waardoor je niet langer twijfelt en besluit dat de installatie van een carports de beste optie is om je auto beter te beschermen en te onderhouden. 

In de tuin wil je je overkapping van een extraatje voorzien

Ook in de tuin wil je nog voor de herfst begint een extra verandering aanbrengen. Vorig jaar heb je een overkapping laten plaatsen om je woonkamer uit te breiden en ook om meer licht in huis te krijgen. Het is een welkome ruimte geworden die er modern en super goed uitziet en je hebt er dan ook reeds behoorlijk veel tijd doorgebracht. Er is immers niets zo fijn dan buiten lijken te zitten terwijl je blijft genieten van al het comfort dat je binnen in je woning hebt. 

Toch wil je ook de mogelijkheid hebben om de deuren open te gooien en meer die verse buitenlucht naar binnen te krijgen. Zeker gedurende de lange zomer avonden merkte je dat het iedere keer toch gebeurde dat je in de tuin zat en via de keukendeur pas in de kamer kon komen. Daarom heb je besloten om in de overkapping glazen schuifdeuren te installeren. 

Glazen schuifdeuren laten je makkelijker naar binnen en naar buiten gaan

Met glazen schuifdeuren wordt het een stuk makkelijker om vanuit de tuin naar binnen te komen en vice versa. Op die manier kun je straks als het wat kouder wordt, heel wat sneller de doorsteek maken en naar binnen gaan, terwijl je onder de overkapping nog steeds het gevoel hebt dat je buiten zit. Met speciaal te verkrijgen tochtstrippen, kun je er daarnaast voor zorgen dat de hoeveelheid koude lucht die straks naar binnen komt, tot een minimum te beperken is, zodat je niet bang hoeft te zijn je uitbreiding in de winter niet te kunnen gebruiken.

Het installeren van glazen schuifdeuren is daarnaast iets wat vrij gemakkelijk te doen is onder de vorig jaar gebouwde overkapping. Je zit er daarom aan te denken om het zelf te doen en een compleet pakket te bestellen waarmee je de glazen schuifdeuren eenvoudig zelf kunt installeren. Online heb je al zitten speuren en je hebt al verschillende opties gevonden die passen bij jouw overkapping. Het is een kwestie van even zorgvuldig meten, bij de webwinkel de juiste maten doorgeven en voor je het weet kun je de nieuwe glazen schuifdeuren bij de producent ophalen!

Previous «
Next »