Zorg dat jouw vloer en op en top uit ziet!

  • Woon
  • augustus 27, 2018
  • Comments Off

Een mooie vloer is een aanwinst voor je interieur. En niet alleen voor je interieur. Wanneer je bijvoorbeeld een fraaie massief houten vloer in je huis hebt liggen, komt dit ook de waarde van je woning ten goede. Een vloer die er goed uit ziet zal door aspirant kopers van je woning absoluut gewaardeerd worden. Maar ook voor jezelf is het veel huiselijker vertoeven in een interieur met een mooie vloer dan wanneer je een beschadigde vloer hebt.

Welke soort vloeren?

De keuze voor een vloer is haast onbeperkt. Houd je van een een klassiekere vloer met een natuurlijke en warme uitstraling dan moet je voor een houten vloer gaan. Massief hout leent zich daar uitstekend voor, maar heeft als nadeel dat het zeer duur is. Ook zal een massief houten vloer eens in de paar jaar volledig geschuurd moeten worden en gelakt of geolied. Dit moet je er wel voor over hebben, want het is best veel werk. Er zijn gelukkig veel alternatieven voor massief hout. Laminaat is tegenwoordig ook in vele soorten en maten te verkrijgen en het grote voordeel daarvan is dat het geen onderhoud vergt. Enkel stofzuigen en dweilen is voldoende en een periodieke grote onderhoudsbeurt is niet nodig. Een ander alternatief zijn pvcvloeren. Deze vloeren hebben zelfs nog meer voordelen van laminaat. Het is namelijk gemakkelijk te leggen en zeer gemakkelijk te onderhouden. Goede kwaliteit pvcvloeren zijn dusdanig natuurgetrouw nagemaakt dat ze niet van een massief houten vloer te onderscheiden zijn. De vloeren kunnen zelfs voorzien worden van een houtnerf. Daarnaast zijn er nog andere alternatieven voor strakke en gladde vloeren, zoals gietvloeren. Dit zijn naadloze vloeren die ideaal zijn in een modern interieur.

Vloerkleden

Om je strakke vloer af te maken en nog meer warmte te creƫren kun je een vloerkleed over je vloer leggen. Een vloerkleed is lekker zacht en warm en je kunt ze in vrijwel alle kleuren en stoffen verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld eens op webkarpet.nl waar je online een vloerkleed kunt aanschaffen en keuze hebt uit een enorm assortiment. Je kunt kiezen voor hele moderne vloerkleden, maar ook vintage vloerkleden zijn helemaal de trend. Dit kan een origineel oud handgeknoopt vloerkleed van wol of patchwork, maar er zijn tegenwoordig ook vloerkleden te koop met een vintagelook. Er is dan gebruik gemaakt van moderne materialen, maar je bereikt er wel een vintage uitstraling mee.

Previous «
Next »