Last but not least – de hal inrichting!

  • Woon
  • augustus 22, 2018
  • Comments Off

De inrichting van de woning is zonder twijfel een zaak waar heel wat bij komt kijken. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar voorzieningen en maatregelen om er het beste uit te halen en de woning om te toveren in een gezellige, comfortabele leefplaats.

Een van de ruimtes die hierbij echter vaak te weinig aandacht krijgt, is de hal. De focus ligt zo vaak op kamers als de living en de keuken, dat de eerste ruimte die mensen te zien krijgen als ze je woning binnenstappen verwaarloosd wordt. Onderstaand overzicht geeft enkele tips voor de hal inrichten, zodat je meteen een goede indruk kan maken bij bezoekers!

Tips bij de hal inrichten

1. Geef de stijl van je woning duidelijk weer

Als iemand bij je binnenkomt, dan wil je die een gevoel van gezelligheid geven. De beste manier om dat te doen is door de woonstijl die in andere ruimtes aanwezig is meteen te bevestigen in de hal. Is je huis landelijk ingericht, verwerk dan ook landelijke elementen in de inkomhal. Ga je voor een moderne stijl, zorg er dan voor dat mensen meteen bij het binnenkomen weten dat je huis op die manier is ingericht!

2. Houd het ruim en gezellig

De inkomhal is niet zomaar een plaats waar je je woning binnenkomt – het is ook de plaats waar een huiselijk gevoel teweeg wordt gebracht, zowel bij jezelf als bezoekers. Het is daarom een goed idee om de hal wat ruimer te maken, bijvoorbeeld door niet al te veel meubelstukken of decoratie te plaatsen. Natuurlijk ben je hier helemaal vrij in, maar het is toch de moeite waard om met deze tip rekening te houden!

3. Goede verlichting is troef

Een ander belangrijk aspect bij de inrichting van de hal is verlichting. Hoe beter deze ruimte is verlicht, hoe aangenamer het is voor jezelf én voor anderen om binnen te komen. Kies voor lampen die goed verlichten, maar ook bij de stijl van de ruimte passen. Op die manier creëer je de perfecte omstandigheden voor een gezellige thuiskomst!

4. Belangrijke accessoires, zoals kapstokken

Vervolgens is het belangrijk dat je de hal voorziet van alle nodige accessoires die het voor je eigen gezin en bezoekers aangenamer maken. Van een klein kastje waar je sleutels in kan opbergen tot een paraplu emmer om te vermijden dat de vloer van de hal nat wordt en kapstokken, er zijn heel wat zaken waar je aan moet denken. Ook een spiegel aan de muur is altijd een goed idee, zodat je je make-up of outfit nog eens kan bekijken voor je de deur uitgaat!

Een gezellige hal inrichting is een goed begin

De hal verdient dus duidelijk veel meer aandacht dan men zou denken, zeker als het doel is om een stijlvolle en gezellige woning te creëren. Bovenstaande tips kunnen je zeker en vast helpen om dat te bereiken. Wil je de hal inrichting nog een niveau hoger tillen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor kwalitatieve voorzieningen!

Last but not least: denk er ook aan dat je de juiste sloten hebt om je woning te beveiligen van inbraak.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/503840277057175631/?lp=true

Previous «
Next »