Verticale radiatoren in de moderne woonkamer

  • Woon
  • juli 23, 2018
  • Comments Off

We experimenteren graag met de manier waarop ons huis ingericht is. Nieuwe elementen, bijzondere mogelijkheden, een ander interieur of een laagje verf, het zijn allemaal opties wanneer we de woonkamer eens echt ondersteboven willen gooien zodat we het idee hebben dat we in een nieuw huis wonen. Het wordt pas écht interessant wanneer je dankzij een nog grondigere aanpak meer met je kamer kunt doen. Zeker wanneer het niet alleen fraai is voor het oog, maar ook nog eens duidelijke functies heeft. Zoals de verticale radiatoren voor in de moderne woonkamer, onder andere te vinden op https://www.radiatoraanbiedingen.nl/.

Meer doen met minder ruimte

Bij het inrichten en aanpassen van een kamer loop je vaak tegen de beschikbare ruimte aan. Zeker wanneer er gekeken wordt naar manieren om bijvoorbeeld een bank tegen de muur te zetten. De vrije ruimte is namelijk altijd minder dan de beschikbare ruimte. Je wilt een bankstel of een stoel niet tegen de verwarming aanzetten en bij voorkeur houd je ook nog eens vrij toegang tot de ramen zodat je die open kunt doen. Door verticale radiatoren te gebruiken, creëer je direct meer vrije ruimte omdat de radiatoren smal zijn en juist de lucht ingaan. Hierdoor krijg je direct meer mogelijkheden en dat loont in een moderne woonkamer. Maar uiteraard is dit ook dé oplossing voor een smalle kamer, een badkamer of een hal.

Natuurlijke convectie en de moderne wereld

Het is nog altijd de norm dat een radiator onder een raam geplaatst moet worden. Dit heeft te maken met de natuurlijke convectie. Het is alleen de vraag in hoeverre dit verhaal nog opgaat met de lage U-waarde van de moderne ramen en de sterke isolatiemethoden die tegenwoordig gebruikt worden. Dat iets de norm is, betekent niet dat je het daarom ook zo moet doen. Het argument van de natuurlijke convectie valt namelijk grotendeels weg bij de moderne huizen en dat betekent veel meer vrijheid bij het indelen van de woonkamer. Zo kun je veel meer ruimte creëren en heb je veel meer ruimte op de muren.

Gebruikmaken van de mogelijkheden

Een moderne inrichting betekent vooral gebruikmaken van de mogelijkheden die een ruimte biedt. Vooral bij de kleinere ruimtes waar veel meer uitdagingen liggen. Het kiezen voor verticale radiatoren in plaats van de standaard horizontale radiatoren kan zorgen voor mogelijkheden die je niet eens overwogen had in letterlijk élke kamer in jouw huis.

 

Previous «
Next »