Weckpotten in de keuken: een goede keuze!

  • Woon
  • augustus 12, 2018
  • Comments Off

Weckpotten in een moderne keuken

Je ziet ze steeds vaker, als je jouw ogen goed de kost geeft: weckpotten in een moderne keuken. Wat zijn weckpotten precies, wat heb je eraan en welke producten kun je goed bewaren in weckpotten? De antwoorden op deze vragen lees je hieronder!

Wat zijn weckpotten?weckpotten in de keuken

Het belangrijkste doel van weckpotten is voedsel bewaren voor een langere periode. Voedsel bewaren in weckpotten vereist een bepaald proces, zodat het voedsel bacterievrij voor een lange tijd geconserveerd kan worden. De potten worden eert diepgaand gereinigd. Vervolgens worden de levensmiddelen die geconserveerd moeten worden, in de weckfles opgeslagen. Tussen de pot en de fles in zit een rubberen ronding, die voor totale afsluiting zorgt. Via een metalen klem en het verhitten van de weckfles wordt ervoor gezorgd dat de weckfles helemaal luchtdicht afgesloten is. Als de fles afkoelt zijn de microbacteriën gedood en trekt de fles vacuüm. Zo krijgen bacteriën en schimmels geen kans om het voedselwaar te bederven.

De voordelen van weckpotten in je keuken

Weckpotten in je keuken hebben een aantal interessante voordelen. Zo zijn weckpotten op een plank echte eyecatchers en geven ze de keuken een natuurlijke en actieve uitstraling. Het is alsof de weckpotten in een moderne keuken tegen de bezoeker zeggen: in deze keuken gebeurt iets, wordt vers voedsel bereid en is het goed toeven! Weckpotten in je keuken zorgen niet alleen voor sfeer, maar zijn natuurlijk ook gewoon lekker praktisch en handzaam. Voedsel bewaren in weckpotten scheelt natuurlijk ruimte in de vrieskist of koelkast, en kun je ook langer bewaren dan ingevroren of gekoeld voedsel. En verder heb je het eten dat je weckpotten op een plank in de keuken plaatst, snel bij de hand als je de voedselproducten nodig hebt!
Ten slotte hoef je bij weckken geen conserveringsmiddelen te gebruiken. En dat is natuurlijk goed voor de gezondheid!

Welke producten kun je goed wecken?

Met name fruit valt prima te conserveren in weckpotten op een plank in de keuken. Fruit bevat veel voedingszuren, waardoor bacteriegroei nagenoeg onmogelijk is. Bij vlees en groente, die minder voedingszuren hebben, is dit een ander verhaal. Bij vlees en groente in weckflessen kan de botulisme-bacterie hierdoor sneller groeien. Een bacterie die je niet ziet, maar wel ziekmakend is.

 

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/441212094719770555/?lp=true

https://nl.pinterest.com/pin/736057132820113798/?lp=true

Previous «
Next »