De voor- en nadelen van een laminaatvloer

  • Woon
  • augustus 9, 2018
  • Comments Off

Een laminaatvloer is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dit is ook niet geheel verrassend, aangezien een laminaatvloer vele voordelen biedt. Bebo Parket vertelt je in deze blog meer over de voordelen en nadelen van een laminaatvloer!

Voordelen van een laminaatvloer

Onderhoud
Ten eerste is het onderhoud van een laminaatvloer zeer eenvoudig. Door de samenstelling vraagt het weinig van je tijd en dien je enkel regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Het vuil kan namelijk niet in het laminaat trekken en hierdoor zorgt het ook voor meer hygi├źne ten opzichte van bijvoorbeeld een tapijtvloer. Daarnaast is het ook beter voor je gezondheid, want laminaat neemt namelijk geen stof of huisstofmijt op.

Plaatsing
Verder is de gemakkelijke plaatsing een zeer groot voordeel van een laminaatvloer. Wanneer je een klein beetje handig bent dan ben je al snel in staat om deze vloer zelf te leggen. De laminaatvloer beschikt namelijk over een eenvoudig kliksysteem waardoor je enkel hoeft te klikken en geen lijm nodig hebt.

Kleurvastigheid
Ook is een laminaatvloer zeer kleurvast. Een echte houten vloer kan nog wel eens verkleuren na bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, maar een laminaatvloer zal hier geen last van krijgen.

Groot aanbod
Verder is een laminaatvloer tegenwoordig in alle soorten, kleuren en maten beschikbaar. Wil je een natuurlijke kleur, of juist een lichtere tint? Kan geregeld worden! Laminaat is zelfs verkrijgbaar in tegelvorm.

De prijs
Naast deze verschillende voordelen van een laminaatvloer hebben we het belangrijkste voordeel nog niet genoemd: de prijs! Op lange termijn biedt laminaat namelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Laminaatvloeren gaan namelijk bijna 25 jaar mee zonder dat je het moet onderhouden! Wanneer u bijvoorbeeld voor een dure eikenvloer kiest, zul je naast de hogere prijs ook meer geld kwijt zijn aan onderhoud om deze mooi te houden. Laminaat is dus niet alleen een stuk goedkoper in de aanschaf, maar ook qua levensduur.

Nadelen van een laminaatvloer

Een laminaatvloer brengt natuurlijk niet alleen voordelen met zich mee en kent dus ook een aantal nadelen. Hieronder zullen de grootste nadelen van een laminaatvloer worden toegelicht.

Geluid
Wanneer laminaat zonder ondervloer wordt gelegd zal er weinig geluidsdemping zijn. Vooral in een appartement of rijtjeshuis kan dit uiteindelijk erg storend zijn en is daarom een belangrijke factor om rekening mee te houden. Een oplossing hiertegen is een goede ondervloer, deze zorgt namelijk onder andere voor meer geluidsdemping.

Krassen
Een ander nadeel van laminaat is dat een kras op een laminaatvloer erg moeilijk te herstellen is. Wanneer er bijvoorbeeld een kras ontstaan is bij het verschuiven van een meubel dan is deze kras zeer moeilijk te verwijderen. Waar je bij een houten vloer dit plekje eenvoudig kunt herstellen, zul je bij een laminaatvloer misschien wel een nieuwe plank moeten leggen.

Een laminaatvloer kent dus een aantal voordelen en nadelen. Denk goed na over wat jij belangrijk vindt waardoor je tot de juiste keuze kan komen.

Previous «
Next »