• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Dit zijn de redenen waarom je in de zomer een hor in je deur of raam wil!

Dit zijn de redenen waarom je in de zomer een hor in je deur of raam wil!

  • Woon
  • juli 20, 2021
  • Comments Off
hordeur

Eén van de grootste ergernissen in de zomer is het zoemen van muggen is als men in bed ligt en wil gaan slapen. Dat is ook enorm vervelend natuurlijk, net als vliegen die op je eten zitten of andere insecten die het huis inkomen. De oplossing is echter simpel: een raamrolhor op maat of voor de deur.  Zo’n hor houdt niet alleen alle insecten buiten de deur, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Tegenwoordig zijn er veel standaard horren op de markt te vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om deze op maat te laten maken. Echter zijn dergelijke horen niet alleen handig om insecten zoals vliegen en muggen buiten de deur te houden. Waarvoor nog meer? Dat lees je hieronder!

Er zijn verschillende soorten raamhorren op de markt, zoals de vaste hor, de rolhor,  de inzethor en de inzetrolhor. Een vaste hor is het beste te gebruiken als je een smal kozijn hebt. Deze hor kun je namelijk tegen het kozijn monteren. Een rolhor kan op elk soort raam gebruikt worden, deze is vooral makkelijk bij een dakraam. Een inzethor kan, zoals het woord al zegt, in het kozijn gezet worden. Ideaal voor een draai- of kiepraam. Een inzetrolhor als laatste is nagenoeg hetzelfde als de inzethor, alleen rol je hierbij de hor naar beneden of boven op.

Niet alleen de muggen worden buiten gehouden

Als je aan een hor voor je raam denkt zoals hierboven beschreven, denk je dus meestal aan het buitenhouden van insecten zoals die vervelende muggen die je in bed komen bezoeken. Echter heeft een hor ook nog een ander aangenaam voordeel. Doordat een hor hele kleine, fijne gaatjes heeft, ook wel mazen genoemd, kan er stuifmeel tegengehouden worden. Ideaal voor mensen met hooikoorts, omdat de pollen die de allergie aanwakkeren dan niet het huis in kunnen zweven.

De verschillende soorten deurhorren

Naast de raamhorren zijn er ook verschillende deurhorren te verkrijgen. Er zijn verschillende soorten deurhorren: de lamellenhordeur, de schuivende hordeur of rolhordeur, de plissé hordeur en de scharnierende hordeur. Een lamellenhordeur is ideaal als je kleine kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Het is geen vaste hordeur maar met lamellen. Je kan daar zo doorheen lopen en valt achter je weer gewoon dicht. Enige nadeel hiervan is dat de mogelijkheid bestaat dat er hier en daar wat insecten meekomen. Maar dat zullen er altijd minder zijn dan wanneer je geen hor voor de deur hebt!

Previous «
Next »