Verrijk je woonkamer met een spanplafond

  • Woon
  • mei 8, 2018
  • Comments Off

De inrichting en afwerking van de woonkamer is iets wat door sommige mensen wordt onderschat, maar dit is toch van aanzienlijk belang om een gezellige woning te verkrijgen. Een van de beste manieren om de look en feel van de woonkamer een niveau hoger te tillen is door te kiezen voor een spanplafond. Wat is een dergelijke woonkamer plafond nou precies en wat zijn de voordelen ervan? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft als je méér uit je woning wilt halen!

spanplafond

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een soort kunststof plafond dat onder het originele plafond van de woonkamer wordt geplaatst. Doorgaans gaat het om een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam materiaal dat op verschillende manieren en in verschillende stijlen bevestigd kan worden. Veel mensen kiezen voor zo’n plafond om een oudere woning een moderne indruk te geven.

Een spanplafond biedt tal van voordelen:

Eerst en vooral is een dergelijke plafond interessant omdat het je de mogelijkheid biedt om de inrichting van de woonkamer in een nieuw jasje te steken. E

  1. Een spanplafond als basis voor een moderne woonkamer

en oud plafond dat al beschadigd is oogt immers niet bepaald mooi in een modern interieur. Kiest men voor een spanplafond, dan ziet het er allemaal weer als nieuw uit!

  1. Een spanplafond gaat lang mee

Daarbij is een dergelijke plafond een duurzame investering. Er wordt immers kwalitatief materiaal gebruikt, dat lang meegaat en bestand is tegen verschillende vormen van slijtage en veroudering. Veel mensen denken dat een dergelijk plafond niet meer is dan een soort doek dat over het oude plafond geplaatst zodat het oude versleten plafond niet meer zichtbaar is. Het tegendeel is echter waar: stevigheid, duurzaamheid en kwaliteit, het zijn enkele van de criteria waar een spanplafond ruimschoots aan voldoet.

  1. Een spanplafond komt in uiteenlopende stijlen

Ten slotte is een dergelijk plafond interessant omdat er heel wat mogelijkheden zijn qua stijl en afwerking. Zo kan je de kleur van het plafond kiezen, afhankelijk van je huidige inrichting. Ook is het mogelijk om verlichting op een unieke manier in het plafond te verwerken. Tussen het oude plafond en het nieuw is er immers doorgaans wat ruimte vrij. De ideale plaats dus om spots en andere soorten verlichting in te verwerken en de ruimte een unieke look te geven.

De prijs van een spanplafond – is het de moeite waard?

Vaak denken mensen dat het een heuse investering is, en dat de voordelen ervan niet opkunnen tegen de prijs van een spanplafond. Het tegendeel is waar: hoewel je voor een kwalitatief plafond natuurlijk een zeker bedrag zal betalen, krijg je er wel heel wat voor terug: duurzaamheid, kwaliteit en een woonkamer plafond dat bijdraagt tot de look en feel van je woonkamer!

Previous «
Next »