• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Zelf een unieke kapstok maken met deze leuke DIY kapstok ideeën

Zelf een unieke kapstok maken met deze leuke DIY kapstok ideeën

  • Woon
  • maart 12, 2017
  • Comments Off

deurknoppen kapstok

Ben je al tijden op zoek naar de perfecte kapstok voor je woning, of wil je juist graag een low-budget kapstok. Doe dan inspiratie op met deze acht kapstok ideeën en ga zelf een kapstok maken. Met een DIY kapstok heb je een uniek exemplaar in huis!

1: Leuke knoppen en kapstokhaken

Zelf een kapstok maken, dat hoeft niet moeilijk en tijdrovend te zijn. Maak een kapstok van steigerhout, in combinatie met allerlei leuke knoppen en kapstokhaken. Daarmee speel je niet alleen in op de woontrend van 2017, maar heb je ook nog eens in een handomdraai een leuke kapstok.

2: Takken uit het bos

Het maken van een mooie boswandeling is niet alleen een ontspannen bezigheid, maar kan ook de basis zijn voor een natuurlijke kapstok. Ga tijdens je wandeling eens opzoek naar mooie takken met een kort zijtakje. Dat kan dienen als kapstokhaakje en verwerk deze in een houten frame of lijst. Al je jassen en accessoires zullen netjes en opgeruimd kunnen hangen.

kapstok

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/89368373836002863/

3: Oud bestek

Niets is wat het lijkt, wanneer je een DIY kapstok gaat maken. Want wist je dat je oud bestek prima kunt gebruiken om unieke kapstokhaken te maken met een brocante uitstraling? Om van het oude bestek mooie haken te maken, hoef je alleen maar het bestek, door verhitting, in de gewenste vorm te buigen.

4: Gerecyclede materialen

Het zelf maken van een kapstok van gerecyclede materialen (oude stukken leidingen en pallets) hoeft niet duur te zijn. Je kunt zelf een mooi ontwerp maken, maar ook op internet zijn vele werkbeschrijvingen.

5: Gaasmat

Kapstok ideeën zijn er eindeloos. Zo kun je een kapstok maken van gaasmat. Deze gaasmatten worden normaalgesproken gebruikt om klimplanten te laten groeien, maar met behulp van s-haakjes heb je een mooie kapstok voor in een strak interieur. https://www.vtwonen.nl/inspiratie/diy/gaas-als-kapstok/

6: Washi tape

Een eenvoudige en leuke kapstok voor een kinderkamer of grote hal maak je met behulp van Washi tape. Plak het tape op de muur in de vorm van een kale boom met takken. Op de plek van de takken bevestig je een paar haken of knoppen en klaar is je kapstok. In plaats van Washi tape kun je ook een muurschildering maken.

kapstok washi tape

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/512425263827509168/

7: Kledinghangers

Wanneer je zelf een kapstok gaat maken, dan is de kans groot dat je de meeste materialen al in huis hebt. Zo kunnen houten kledinghangers prima gebruikt worden als kapstokhaken. Zaag de hangers net over de helft door de midden, pimp ze des gewenst en bevestig ze aan de muur of een mooie plank.

kledinghangers kapstok

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/544443042423292805/

8: Bezemstelen

Ook een staande kapstok kun je prima zelf maken, maak bijvoorbeeld een DIY kapstok van bezemstelen voor een minimalistisch interieur.

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/555983516475133012/

Previous «
Next »