Gooi open die deuren

  • Woon
  • maart 2, 2017
  • Comments Off

Na lang wikken en wegen is de knoop doorgehakt: er komen openslaande deuren naar de tuin. Je kan straks heerlijk vanuit je woonkamer zo de zonnige tuin inlopen. Heerlijk genieten van een ontbijtje in je achtertuin, een krantje erbij, zon op je huid, wat wenst en mens nog meer.

Nu is het wel zo natuurlijk dat het in Nederland niet altijd zonnig is en aangenaam om buiten te zitten. In de seizoenen dat je de openslaande deuren of schuifpui gesloten houdt, is het toch wel fijn dat je binnen bij de warmte van je radiatoren je ontbijtje kunt nuttigen.

Radiator voor openslaande deuren

Wat je niet wilt is iedere keer als je openslaande deuren opengaan als een veredelde turnster over je radiatoren springen om buiten te komen. Bokjespringen was vroeger hartstikke leuk, maar in deze situatie niet praktisch. Toch wil je wel voldoende warmte in je woning: wat nu? Er zijn drie mogelijkheden, waarbij je het beste van twee werelden hebt: een vrije toegang naar buiten (open wel je deuren) en voldoende warmte.

Convectorput

Wanneer je een houten vloer hebt en voldoende ruimte tussen de balken of wanneer je een betonvloer hebt waarin je een uitsparing kunt (laten) zagen, is een convectorput optisch een perfecte oplossing. Een convectorput is een geïsoleerde en waterdichte bak onder de grond, waarin een convector (radiator) zit welke net als radiatoren op basis van cv-water je ruimte verwarmt. En wat je ziet is enkel een mooi rooster in je vloer, waarbij je dus ruimte vrijhoud naast de schuifpui of openslaande deuren voor bijv. een mooie kast of kamerplant.

convectorput

Vrijstaande radiatoren

Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om een gat in je vloer te zagen, is het ook mogelijk om een vrijstaande radiator neer te zetten. Dit kan aan de zijkanten van je schuifpui of het vaste deel. Bij vrijstaande radiatoren heb je de keuze in diverse hoogtes, zowel qua radiator als de (vaste)voetjes.

Verticale radiatoren

Een ideale oplossing voor voldoende warmte en toch een strak design zijn verticale radiatoren. Je hebt dan geen rooster voor je openslaande deuren en ook geen vrijstaande radiator, maar benut de ruimte aan de muur direct naast je openslaande deuren. Deze verticale radiatoren zijn tevens verkrijgbaar met vlakke voorplaat of een design groef op de voorplaat en kunnen prima van boven worden aangesloten.

Dus laat die mooie zomer maar komen, zodat je je openslaande deuren lekker open kunt gooien. En mocht het toch weer kouder worden, dan ziet jij er toch nog warmpjes bij.

Previous «
Next »