Van enkel glas naar dubbel glas

  • Woon
  • januari 27, 2017
  • Comments Off

Dubbelglas

 

https://nl.pinterest.com/pin/756956649839080904/

De overstap van enkel glas naar dubbel glas brengt veel voordelen met zich mee. Een groot voordeel is dat dubbel glas de warmte in de ruimte beter vasthoudt. Naast dit belangrijke voordeel zoomen we in dit artikel verder in op pluspunten van dubbel glas.

 

  • 1 Verbetering van je isolatie

 

Zoals we hierboven al benoemden, zorgt dubbel glas voor een verbetering van de isolatie. De extra glaslaag  voorkomt namelijk dat de thermische energie gelijk naar buiten stroomt.

 

  • 2 Isolatie van het geluid

 

Naast dat dubbel glas de kou buiten houdt, houdt het ook het geluid tegen. Dit is een erg groot verschil in vergelijking tot enkel glas. Woon je in een drukke straat? Dan maakt de keuze voor dubbel glas een groot verschil.

 

  • 3 Besparing op de energiekosten

 

Door gebruik te maken van dubbel glas zorg je er dus voor dat de warmte beter blijft hangen. Daardoor hoef je de verwarming minder vaak te gebruiken. Dit is dus goed voor je energiekosten. Je bespaart met dubbel glas soms wel 23 tot 45 euro per vierkante meter per jaar. De investering die je maakt voor de overstap naar dubbel glas heb je met deze besparing dus zo terugverdiend. Hiernaast draag je ook bij aan een schonere leefomgeving door gebruik te maken van dubbel glas.

  • 4 Het werkt inbraakwerend

Naast alle voordelen die hierboven zijn genoemd, is dubbel glas ook inbraakwerend. Dubbel glas is namelijk tot 5 keer steviger dan enkel glas. Het kost inbrekers daarom ook veel meer moeite om dit dikke glas te breken.

Wil je naast de aanschaf van dubbel glas nog andere zaken aanpakken in huis? Op HomeDeal vind je allerlei huis & tuin gerelateerde diensten die jou helpen bij de realisatie van jouw droomhuis.

Previous «
Next »