• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • De zomer komt er aan, maak je tuin zomerklaar!

De zomer komt er aan, maak je tuin zomerklaar!

  • Woon
  • maart 28, 2017
  • Comments Off

tuin zomerklaar maken

Het zomerklaar maken van je tuin hoeft niet veel tijd te kosten. Door het uitvoeren van een aantal kleine werkzaamheden kun je al snel genieten van jouw zomertuin. In 2017 zijn er weer verschillende tuintrends om te volgen. Onder de vier tuintrends van 2017 vallen: de natuurlijke tuin, de binnen-buiten tuin, de wereldtuin en de duurzame tuin. Volg je graag de trends? Tover dan jouw tuin om tot één van deze stijlen!

Het uitvoeren van aanpassingen in de tuin

Allereerst is het belangrijk dat je jezelf afvraagt of je nog grote aanpassingen wilt uitvoeren aan de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een schutting. Wanneer je deze werkzaamheden nu uitvoert, kun je in de zomer volop genieten van het resultaat!

Tuintrends 2017: de natuurlijke tuin

Wanneer je graag een natuurlijke tuin wilt, hoef je alleen maar veel planten te plaatsen en verder de natuur zijn gang laten gaan. De natuurlijke tuin heeft jou helemaal niet nodig!

Zomertrends 2017: de binnen-buiten tuin

Wanneer je graag de binnen-buitentrend wilt volgen, kun je ervoor kiezen om een overkapping te plaatsen. Dankzij een overkapping kun je ’s avonds langer buiten zitten, waardoor je de bezigheden binnen naar buiten verplaats. Plaats warmtelampen en lampionnen om elke avond een gezellige sfeer te creëren.

Het snoeien van de planten

Snoei alle planten kort zodat je weer een goede doorkijk hebt en er weer voldoende licht naar binnen schijnt. Wees niet bang om te kort te snoeien, in de zomer zal het snel weer dichtgegroeid zijn!

Het wieden van onkruid

Door het onkruid te wieden geef je jouw tuin meteen een heel ander aangezicht. Het ziet er meteen een stuk netter uit. Wat een wereld van verschil!

Het plaatsen van bloempotten en diverse planten

Kijk alle bloempotten na op schade en of ze eventueel aan vervanging toe zijn. Kijk vervolgens of er planten aan vervanging toe zijn. Koop eventueel nieuwe planten en vul jouw bloempotten verzameling aan.

Het schrobben van de tegels

Tegels hebben vaak last van groene aanslag. Om jouw tuin weer helemaal fris te maken kun je de aanslag van de tegels schrobben. Wil je het voor jezelf gemakkelijker maken? Gebruik dan een hogedrukreiniger!

De duurzame tuin

Houd je van moestuinnieren? Dan is de duurzame tuin een leuke optie! Plaats verschillende bakken in de tuin en begin alvast met voorzaaien. Zo kun je in de zomer heerlijk eten uit jouw eigen tuin!

Previous «
Next »