Advocaat nodig bij eigen woning?

  • Woon
  • januari 26, 2018
  • Comments Off

Heb je net een woning gekocht en heb jij mogelijk een advocaat nodig? Het kan zijn dat de woning zich in een heel andere staat bevindt dan is besproken. Het is dan belangrijk dat je op tijd aan de bel trekt en actie onderneemt. Maar wat kost een advocaat? Het bedrag wat je moet betalen hangt af van hoe een advocaat betaald wil worden. Vaak geldt er een vast uurtarief, maar er kan ook een vast bedrag voor de zaak af worden gesproken. Er kan ook sprake zijn van no cure no pay (dit is vaak het geval bij letselschade). Als er een vast bedrag per uur wordt gevraagd, kan dat op honderd euro per uur gaan of een paar honderd euro per uur. Win altijd advies in zodat je een antwoord krijgt op de vraag wat kost een advocaat dan? Dit hangt namelijk heel erg af van met wie je in zee gaat.

Informatie inwinnen..

Een advocaat kan je altijd helpen en naar de zaak kijken. Je kunt informatie inwinnen en aan de hand daarvan samen bepalen of het verstandig is wel of geen zaak te openen. Het zal afhankelijk zijn van waar je staat en of je ook in je recht staat. Een advocaat kent alle rechten en plichten en kan hier meer duidelijkheid over geven. Ga daarom op tijd opzoek naar meer informatie, zodat jij weet waar je staat. Zorg ook dat je bewijzen hebt, om aan te tonen wat er gaande is. Als er iets mis is aan de woning bij oplevering bijvoorbeeld, meld het dan direct. Het is belangrijk dat je foto’s maakt als bewijsmateriaal.

Het kost tijd, maar dan heb je ook wat..

Het voorbereiden van een zaak kost altijd tijd. Alles moet vanaf het begin af aan bekeken worden en zo krijg jij een goed beeld van de situatie en de advocaat kan inschatten waar je staat. Vanaf dat moment is het van belang dat je alles ook goed bewaard en overzichtelijk houdt. De advocaat zal je gaandeweg op de hoogte houden van hoe het er voor staat.

Previous «
Next »