Een haardmeubel op maat laten maken

  • Woon
  • september 25, 2016
  • Comments Off

Haardmeubel op maat

Een open haard in huis trekt echt de aandacht bij binnenkomst, vooral als deze zelfgemaakt is. Je kunt een haardmeubel op maat laten maken bij een meubelmaker.
Een voordeel van een haardmeubel die op maat is gemaakt is dat kwaliteit vaak een stuk beter is dan bij vooraf geproduceerde open haarden, de gebruikte materialen zijn kwalitatief een stuk beter.

tv-haard-meubel

Allereerst zal de meubelmaker bezoek brengen aan uw locatie om alles op te meten en om een goed advies te geven over het haardmeubel op maat. Vervolgens wordt een offerte opgesteld en kan het haardmeubel van uw dromen worden gemaakt. De mogelijkheden zijn daarbij eindeloos. Samen moeten jullie tot een geschikt ontwerp komen.

Open haard tv meubel?

Het is belangrijk om iets te laten ontwerpen dat past bij het interieur, zowel qua ruimte als qua stijl. Om dit nog beter te combineren kan het aan te raden zijn om een haardmeubel op maat te laten maken in combinatie met een inbouwmeubel. Door een meubel toe te voegen wordt rust en ruimte in de kamer gecreëerd. Zo kan iedereen genieten van de sfeer van de open haard tv meubel en van de televisie in één. De beoogde plek is hierbij heel belangrijk: het moet passen qua afmeting en wat betreft de functie: het verwarmen van de kamer. In principe kan de open haar tegenwoordig overal in de kamer worden geplaatst, omdat een inbouwhaard naadloos in de wand kan worden gemonteerd. Bij een vrijstaande haard moet wel goed nagedacht worden over de plek.

open-haard-tv-meubel

Fotos: Anselmoome Interieurbetimmeringen & Meubelmakerij

Tv haard meubel voorziet in alle gemakken

Je kunt kiezen voor een open haard tv meubel die geen schoorsteen nodig heeft voor de rookafvoer, en daarmee geschikt is voor ieder interieur. De flatscreen tv wordt dan boven het haardmeubel op maat geplaatst, en die kan elektronisch worden bediend. De vlam in de tv haard meubel is realistisch en hoeft niet veel energie te kosten, vaak slechts rond de 15 Watt. Ook kan je vaak kiezen voor een haard waarbij de kleur van de vlam kan worden aangepast.Je kan ook kiezen voor de klassieke open haard die van de voorkant volledig open is, en zowel kan branden op hout als op gas. Bij een inbouwhaard op hout of gas brand het vuur achter thermisch glas.

Verder kun je het haardmeubel nog uitbreiden met planken of kasten, zodat het nog meer past bij uw huidige interieur. Je kan kiezen voor allerlei stijlen om het haardmeubel in te laten ontwerpen. Dit kan zijn modern of klassiek, landelijk, robuust, of een combinatie van stijlen. Ook verschillende materialen kunnen worden gebruikt voor het maken van het haardmeubel, te denken valt aan natuurlijke materialen zoals steen of hout. Door te kiezen voor de juiste materialen en kleuren creëert uw nieuwe haardmeubel op maat een nuttige en aangename toevoeging aan het interieur.

Ten slotte moet bij een haardmeubel op maat ook nog aandacht worden besteed aan de veiligheid, want het moet een goed rookkanaal hebben en deskundig worden geïnstalleerd voor een optimaal gebruik. Ook het onderhoud van de open haard is belangrijk als de haard eenmaal is geplaatst. Laat de schoorsteen geregeld schoonmaken door een schoorsteenveger.

Previous «
Next »