Je eigen huis verven, hoe pak je dat aan?

  • Woon
  • maart 31, 2018
  • Comments Off

Schilders inhuren om jouw huis te verven? Dat is helemaal niet nodig. Met een stel rechter handen kun je zelf eenvoudig jouw huis verven. Zorg voor een goede aanpak en een professionele verf en ga zelf aan de slag. Bespaar een hoop geld op deze schilderskosten door zelf jouw huis te verven. Hoe je dit doet? Wij vertellen stap voor stap hoe je eenvoudig jouw huis kunt verven.

Een schone ondergrond

Het allerbelangrijkste is dat de ondergrond waar je op gaat verven schoon is. Voordat je jouw huis gaat verven, moet je de stenen dus reinigen. Dit kan erg eenvoudig met een hoge druk spuit. Spuit het huis volledig af en laat het drogen. Jouw ondergrond is nu schoon en dit geeft het beste resultaat.

Voorbereiding

Een goede voorbereid is het halve werk. Voordat je begint, zorg dat je alles voor de schilderbeurt in huis hebt. Hoe wil je bijvoorbeeld de bovenste verdiepingen verven? Hiervoor heb je een steiger nodig om overal goed bij te kunnen en stevig kunt staan. Als particulier een steiger huren of kopen doe je het beste bij Steigerverkoop.nl. Hier kun je een steiger op maat bestellen voor jouw schildersklus.
Zorg dat je jouw kozijnen, als je die niet wilt verven, afplakt. Zo voorkom je dat je morst op de kozijnen. Zorg dat je genoeg verf en goede kwasten inslaat voor de klus. Buiten verven doe je het best bij een temperatuur boven de 10 graden. Houdt het weerbericht in de gaten en start jouw schildersklus wanneer er minstens twee dagen geen regen voorspelt is.

Verfkeuze

Als laatste is de verfkeuze natuurlijk belangrijk. Investeer in een goede pot verf. De buitenkant van jouw huis krijgt het meeste te verduren door wind, regen en veranderingen in temperaturen. Laat je adviseren en kies voor een goede pot verf. Op deze manier heb je extra lang plezier van de nieuwe verflaag op het huis.

Zelf jouw huis verven? Dat is goed te doen. Huur een steiger om jouw klus makkelijker te maken en investeer in goede verf. Ga aan de slag wanneer het weer dat toelaat en geniet van een fris nieuw uiterlijk van jouw huis met een nieuw kleurtje.

Previous «
Next »