Zo installeer jij jouw LED paneel in huis!

  • Woon
  • maart 25, 2019
  • Comments Off
led paneel


Overweeg jij om voor een LED paneel te kiezen of heb je er al eentje? Je kunt zo’n paneel heel eenvoudig zelf in huis installeren. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder en ga lekker aan de slag met klussen.

LED panelen: voor wie?

Wie denkt dat LED panelen alleen voor zakelijk gebruik geschikt zijn, heeft het mis. Een LED paneel is een prachtige oplossing voor iedereen die warme verlichting met een hoog rendement wil. Of je nu een woonkamer, slaapkamer of keuken wil verlichten: met LED creëer je een warme en gezellige sfeer in huis. Deze verlichting is absoluut de investering waard. Laat je verrassen en inspireren door een LED paneel van leddirect.nl!

Voordelen van een LED paneel

Een LED paneel biedt veel voordelen, zeker ten opzichte van traditionele TL verlichting. Het grootste voordeel is dat je meer licht in huis haalt en dat tegen een laag verbruik. LED panelen hebben bovendien weinig onderhoud nodig en gaan lang mee. Je kunt de hoeveelheid licht helemaal zelf bepalen door gebruik te maken van een LED dimmer. Alles is volledig naar wens in te stellen, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

Montage aan het plafond

De montage van een LED paneel is eenvoudig. Sluit het paneel eerst aan door de meegeleverde LED driver aan het netsnoer te koppelen met speciale klemmen. Stop het snoer in een stopcontact. Sluit de driver en het LED paneel daarna op elkaar aan en draai ze goed in elkaar vast. Bevestig de zijkanten van het opbouwframe met plugjes en schroefjes aan het plafond. Maak aan één zijkant één van de twee delen van het opbouw frameset vast. Laat de andere zijde nog even open. Schuif vervolgens jouw LED paneel in het klaargemaakte opbouwframe. Schroef daarna de andere zijkant dicht met het overgebleven deel van het frame.

Overige tips

De precieze installatie van LED panelen is afhankelijk van het type plafond waaraan je het wil bevestigen (systeemplafond, verlaagd (gips)plafond of betonnen plafond). Het is vaak mogelijk om een LED paneel aan het plafond te bevestigen met behulp van een ophangset. Er zijn ook inbouwpanelen die in natte ruimtes kunnen worden gebruikt. Kortom: je kunt het heel eenvoudig zelf in huis installeren! Je hebt geen hulp van anderen nodig. Begin direct en profiteer vandaag nog van prachtige verlichting.    

Previous «
Next »