Tips voor het plaatsen van een gipswand

  • Woon
  • maart 26, 2022
  • Comments Off
gipswand

Als je een grote zolder hebt, kan het wenselijk zijn om een gipswand te plaatsen. Daarnaast kan een gipswand gemakkelijk geplaatst worden om kleine ruimtes af te sluiten. Er zijn echter een aantal zaken waar je op dient te letten bij het plaatsen van een gipswand. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om meubels en de vloer te beschermen met afdekzeilen, zodat deze niet beschadigen. In dit blog bericht geven we je enkele tips om het plaatsen van een gipswand goed te laten verlopen

De juiste afmetingen

Het belangrijkste begin voor iedere klus is weten wat je wilt gaan maken. Om deze reden is het belangrijk om te werken met de juiste afmetingen. Zorg er daarom voor dat je, voordat je begint met de klus, eerst de hele wand hebt afgemeten. Als je dit hebt gedaan, weet je ook precies hoeveel gipsplaten je nodig hebt. Daarnaast is het verstandig om altijd iets te veel materialen te halen, zodat je bij een defect nog steeds door kunt met de klus.

Aftekenen van de randen van de gipswand

Nadat je de afmetingen hebt van de randen, is het slim om de plaats van de gipswand te markeren op de grond. Dit doe je door een touw te spannen van de ene naar de andere kant. Vervolgens kun je met een potlood langs het touw gaan. Hierdoor krijg je een loodrechte lijn door de ruimte. Daarna ga je met een waterpas langs de lijn naar boven, zodat je zeker weet dat de gipswand loodrecht omhoog komt te staan. 

Ga jij een gipswand plaatsen? Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen haalt bij Wovar.nl. Zo weet je zeker dat je de juiste kwaliteit tegen de beste prijs in huis haalt!

Staanders plaatsen

nadat je de gipswand hebt afgetekend, kun je de staanders gaan plaatsen. In deze staanders ga je vervolgens de gipswanden vastschroeven. Zorg dat je hiervoor de juiste gipsplaat pluggen gebruikt. Je zorgt er altijd voor dat de staanders eerst geplaatst worden. Als je deze eenmaal goed hebt staan, kun je overgaan tot het plaatsen van gipsplaten. Zorg er altijd voor dat je aan een kan begint.

Gipsplaten bevestigen in de muur

Als je alle staanders hebt bevestigt, ga je over tot het plaatsen van de gipsplaten. Deze kun je gemakkelijk in de staanders plaatsen. Vervolgens schroef je ze vast met een schroefmachine. Zorgt ervoor dat je altijd gipsplaat pluggen gebruikt om de platen vast te maken. Hierdoor gaan de platen namelijk niet kapot. Tot slot voeg je isolatiemateriaal toe en kun je de andere kant van de wand plaatsen.

Gipswand schilderen

Als je de gipswand hebt staan, wil je er natuurlijk ook versieringen in gaan hangen. Het is niet handig om zware kastjes aan de wand te hangen. Hier is de wand namelijk niet voor gemaakt. Wel kun je de wand in een leuke kleur schilderen. Je zorgt ervoor dat je de vloer nog steeds met afdekzeilen afdekt en je kunt direct aan de slag. Uiteraard is het verstandig om ook de wand af te plakken, zodat je niet op de andere muren knoeit met verf. Je kunt er vervolgens voor kiezen om beide kanten van de wand in een andere kleur te schilderen.

Previous «
Next »