Is HP Instant Ink echt de moeite waard?

  • Woon
  • januari 25, 2021
  • Comments Off
hp instant inkt

HP promoot al enige tijd de HP Instant Ink leveringsservice voor een aantal geselecteerde printermodellen. HP probeert dit systeem meer en meer te vestigen door reclame te maken in de handel. Reden genoeg om eens goed te kijken wat dit is. Op hun eigen website beweren ze enorme besparingen te kunnen bieden in vergelijking met de “normale” aankoop van originele HP-cartridges. We hebben een kijkje genomen. Voorwaarde voor het gebruik van deze service is een printer die geschikt is voor internet en een constant beschikbare toegang voor de printer. Dit beperkt natuurlijk de printermodellen. Er zijn slechts 23 printers vermeld (vanaf 8.8.2019). We kozen voor de HP Envy 7640 E-ALL-IN-ONE voor onze vergelijking. Een modern multifunctioneel apparaat dat in veel kleinere kantoren zou moeten staan. We vergelijken hier eens de printkosten voor zwart wit afdrukken, dus de kosten van de zwarte printcartridges.

Dit is wat HP Instant Ink doet:

  • automatisch bestellen van nieuwe printcartridges voordat de “oude” leeg is
  • maandelijks vast tarief voor een geselecteerd aantal druk pagina’s (3 varianten in totaal)
  • recycling van de lege cartridges

Dit is wat de afdrukpagina’s kosten:

  • HP Originele Cartridge C2P05AE XL 600 (50 pagina’s € 2,42)
  • HP Onmiddellijke Inkt 50 (50 pagina’s € 2,99)
  • Inktmarkt RF HP62BK 650 (50 pagina’s € 1,49)

Dus voor een maandelijks printvolume van 50 pagina’s zou één inktcartridge een jaar lang printerinkt leveren. Dit resulteert in een totale output van 650 pagina’s, wat op zijn beurt overeenkomt met een jaarlijkse output van de Instand-Inkt in de kleinste abonnement versie.

Met de nieuwe manier van printproducten bespaart u dus zelfs ten opzichte van zo’n slim gepresenteerde innovatie van een printerfabrikant. De vergelijking “verkleurd” natuurlijk iets, want er wordt geen rekening gehouden met kleurenafdrukken. Eén kleurenpatroon drukt ca. 450 pagina’s af, dat is ca. 100 pagina’s meer dan het origineel van HP. Een exacte vergelijking is echter nog steeds niet mogelijk, omdat de kleurencartridge volledig anders wordt gebruikt dan een zwarte printcartridge. Dit betekent dat het veel langer dan een jaar kan duren en daarom niet in een dergelijke vergelijking kan worden opgenomen.

Bespaar geld met alternatieve printcartridges

We willen het idee van HP niet ‘slecht verwoorden’, we willen er alleen maar op wijzen dat gerecyclede cartridges van externe leveranciers een enorm besparingspotentieel bieden. Zoals u in de beschrijving kunt lezen, recycleert HP zijn eigen cartridges met dit systeem om ze terug te brengen in de cyclus van het Instant Ink systeem. HP noemt dit “Replacement Service”. Wat is er dan mis met het kopen van een gerecyclede cartridge van een derde partij en het besparen van veel geld?

Previous «
Next »