• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Waarom je moet kiezen voor een PVC vloer met betonlook

Waarom je moet kiezen voor een PVC vloer met betonlook

  • Woon
  • december 21, 2020
  • Comments Off
pvc betonlook vloer

Een van de laatste trends is de betonvloer, of gietvloer. Deze heeft een erg moderne uitstraling en gaat lang mee en waar deze vloer eerst vooral te vinden was in winkels of grote, moderne huizen, zie je de gietvloer nu steeds meer. Toch heeft dit de prijs niet veel lager gemaakt, maar tegenwoordig kun je bijna geen onderscheid meer maken tussen een gietvloer en een pvc vloer betonlook. Dit laatste type vloer, gemaakt van PVC, is in vele kleuren en soorten verkrijgbaar en door de gunstige prijs erg interessant voor de particulier die een moderne, industriële uitstraling in huis wil. 

Goedkoper dan een gietvloer

Je zag ze dus vooral in hippe winkels, moderne restaurants en in woningen van mensen die de laatste interieurtrends volgden: strakke, gladde vloeren met een industriële betonlook. Tegenwoordig kun je dit effect echter precies nabootsen met PVC, wat dit type vloer bereikbaarder maakt voor veel mensen, omdat dit een stuk goedkoper is.

Allerlei interieurstijlen mogelijk

Het grote voordeel van een betonlook vloer is dat je met het interieur alle kanten op kunt. Gecombineerd met houten meubels en warme vloerkleden oogt de betonlook niet kil, maar stoer en stijlvol. Will je de industriële look juist benadrukken, dan kies je voor materialen als staal, koper, chroom en baksteen. En ook met kleur kun je met een pvc betonlook vloer een statement maken: wordt het grijs-wit-zwart of zoek je juist kleurrijke tegenhangers in de vorm van kussens en lampen? De betonlook inspireert tot creativiteit. Overigens kun je dit type vloer ook in een opvallende, of minder opvallende, kleur kiezen, al gaan de meeste mensen voor wit of grijs – de betonlook dus.

Niet meer van echt beton te onderscheiden

Dankzij de huidige technieken zijn PVC vloeren niet meer van echt beton te onderscheiden, maar wel een stuk makkelijker en voordeliger te leggen. Ook is het risico op krassen of andere beschadigingen vele malen kleiner dan bij een echte betonvloer. PVC is namelijk een erg sterk en duurzaam materiaal. 

Het leggen van een PVC vloer met betonlook

De tegels worden zo strak tegen elkaar aan gelegd dat de naden niet te zien zijn, waardoor de vloer geheel glad oogt. Maar in tegenstelling tot een gietvloer zul je op PVC niet makkelijk uitglijden, want die heeft van zichzelf een goede grip. Verder is PVC een uitstekende warmtegeleider – dus een goede keuze in combinatie met vloerverwarming – en net zo makkelijk in het onderhoud als een gietvloer. Bovendien voelen PVC vloeren van zichzelf al warm en comfortabel aan de voeten en zijn ze geluiddempend. 

Previous «
Next »