• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Wat is kunstuitleen en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wat is kunstuitleen en waarom zou je hiervoor kiezen?

  • Woon
  • maart 19, 2021
  • Comments Off
kunstuitleen

Wil je ieder seizoen kunnen genieten van andere kunst in huis? Dan is kunstuitleen voor jou een leuke manier om je steeds weer opnieuw te laten inspireren door nieuwe kunstwerken. Het principe van kunstuitleen in Amsterdam en andere steden in de Benelux gaat eenvoudig in zijn werk. Je kunt namelijk een locatie uitkiezen waar je wilt huren. Vervolgens wordt er een maandbedrag afgesproken waarvoor je het kunstwerk gaat huren. Je zit dan nergens aan vast want je kunt de huur iedere maand weer opzeggen. Heeft het kunstwerk een speciale betekenis voor je gekregen? Dan kun je er ook voor kiezen om het kunstwerk te kopen tegen een lagere prijs. Lees hieronder verder over alle ins en outs!

Alle touwtjes zelf in handen met kunstuitleen

Bij kunstuitleen in Amsterdam en bij andere grote steden in Nederland betaal je dus per maand voor een kunstwerk. Tegelijkertijd wordt er van dit huurbedrag maandelijks een tegoed opgebouwd. Als je besluit het kunstwerk te kopen, wordt dit tegoed in mindering gebracht. Even een voorbeeld ter illustratie: Je huurt een kunstwerk met een waarde van 2000 euro. Maandelijks betaal je dan 40 euro waarvan je 20 euro spaart. Wanneer het kunstwerk toch niet is wat je zoekt of als je een andere sfeer in huis wilt, kun je het kunstwerk gemakkelijk weer ruilen. Je kunt dus te allen tijde wisselen van kunstwerk of het kunstwerk aankopen. Hiervoor betaal je geen inschrijfgeld en er is ook geen maximale huurtermijn waar je rekening mee moet houden.

Tegoed blijft behouden na wisseling van kunstwerk

Wist je dat als je wisselt van kunstwerk je spaartegoed behouden blijft? Er zijn dus geen voorwaarden verbonden aan het opbouwen van je spaargoed. Als je in de tussentijd een ander kunstwerk hebt gezien die je wilt huren blijft het spaartegoed staan. Dit tegoed wordt verder opgebouwd met het maandelijkse spaardeel van het nieuwe kunstwerk. Wil je twee kunstwerken huren waarvan je zeker weet dat je van één nooit meer afstand wilt doen? Dan kun je dus het opgebouwde spaartegoed gebruiken om je favoriete kunstwerk te kopen. Hierdoor is het lenen van kunstwerken op alle vlakken financieel aantrekkelijk.

Gratis advies bij het uitzoeken van een kunstwerk

Het uitkiezen van een kunstwerk kan best een lastige zoektocht zijn. Hoe past het kunstwerk zo goed mogelijk in de ruimte die je in gedachten hebt? En naar welke sfeerbeleving ben je op zoek? Dit zijn allemaal vragen die een rol spelen bij het kunstadvies die je aan huis ontvangt wanneer je kunst leent. Kunstexperts komen vrijblijvend bij je thuis voor een proefplaatsing en geven je advies. Zelf kun je van tevoren alvast een selectie doorgeven van kunstwerken die jou inspireren. Zodra je die hebt doorgegeven wordt er een afspraak ingepland om te kijken wat het kunstwerk in jouw interieur doet.

Kosteloos thuisbezorgen van kunst

Welk kunstwerk vind je het beste passen binnen jouw interieur? Je selecteert zelf welke kunstwerk je graag wilt hebben en vervolgens wordt deze kosteloos thuisbezorgd en deskundig opgehangen. Mocht het zo zijn dat de kunstwerken niet bevallen, dan worden ze weer mee teruggenomen. Kunstuitleen is dus gemakkelijk, flexibel en betaalbaar. Je bepaalt zelf welke kunst je wilt lenen en voor hoe lang je dit wilt. Wil je niet meer lenen maar het kunstwerk aanschaffen? Dan kun je het kunstwerk tegen voordelige tarieven aanschaffen omdat je het al een tijdje hebt geleend.

Previous «
Next »