• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Een van de grootste trends in 2022: grote ramen en deuren met glas

Een van de grootste trends in 2022: grote ramen en deuren met glas

  • Woon
  • september 8, 2022
  • Comments Off
stalen schuifdeur op maat

De opkomende trends in interieurdesign voor 2022 laten een voortdurende nadruk op minimalisme en transparantie binnen dat interieur zien. De definitie van weelde is licht en ruimte! In 2022 is er een grote vraag naar interne glazen deuren, scheidingswanden, bewegende glazen wanden, stalen schuifdeuren en grote ramen.

Minimalisme is al een paar jaar erg populair, met name minimalisme dat is gericht op een schone, eigentijdse esthetiek en naadloze integratie tussen binnen en buiten. Minimalisme en transparantie omvatten ook rustgevende neutrale muur kleuren en meubels. Dit komt tot uiting in de vorm van donkere, dramatische framekleuren, strakke lijnen en veel glas om lichte en luchtige open woonruimtes te creëren.

Hybride werk- en woonruimtes

Nu velen van ons meer doen aan hybride werken of permanent werken op afstand, zijn heldere en lichte thuiskantoren een grote interieurtrend geworden. Van een kleine ruimte met glazen scheidingswanden tot een buiten kantoor met grote glazen deuren. Het thuiskantoor moet in het teken staan ​​van productiviteit. Dat betekent dat je het zo functioneel, efficiënt en georganiseerd mogelijk moet maken om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt om daar te werken!

De scheidslijnen tussen binnen- en buitenruimtes vervagen

De pandemie heeft de manier waarop we leven en socialiseren in onze huizen veranderd en ons in staat gesteld om opnieuw contact te maken met onze tuinen, waardoor de vraag naar meer natuurlijk licht in woningen is toegenomen. Na bijna twee jaar opsluiting in huis hebben veel mensen hun huizen opnieuw ontworpen met kamerhoge ramen en deuren om een ​​lichte levensstijl binnen en buiten te creëren.

Onze tuinen zijn toevluchtsoorden geworden van ontspanning en het ontvangen van vrienden en familie. De vraag naar moderne multifunctionele buitenruimtes met buitenkeukens, bubbelbaden en overdekte patio’s is sinds 2020 steeds populairder geworden, wat heeft geleid tot interessante architecturale ontwerp ideeën om binnen- en buitenruimten te combineren.

Stalen schuifdeuren zijn de perfecte oplossing voor het combineren van binnen- en buitenruimtes; ze laten meer licht binnen en creëren een naadloze overgang tussen de ruimtes en bieden mensen een plek om zich verbonden te voelen met de natuur.

De natuur naar binnen halen

Van planten tot natuurlijke materialen en rustgevende neutrale kleuren, ze zijn perfect voor het omarmen van de natuur in je huis.

Een van de grootste raam trends die we hebben gezien, naast stalen schuifdeuren, zijn houten vensters in plaats van PVC-vensters om huizen natuurlijker, evenwichtiger en ontspannender te maken. Duurzaam hout is een natuurlijk materiaal dat warmte en gezelligheid in huis brengt.

Previous «
Next »