Manieren om thuis het gevoel van een spa te krijgen

  • Woon
  • september 13, 2022
  • Comments Off
infrarood sauna

Je hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit voor een fijne spabehandeling. Hoewel je huis misschien verre van sereen aanvoelt, bijvoorbeeld als je in een klein appartement woont of kleintjes hebt die rondrennen, zijn er dingen die je kunt doen om een ​​meer rustgevende sfeer te creëren, zoals in een spa. Uiteraard kan dit door bijvoorbeeld een infrarood sauna aan te schaffen, iets dat je zeker het gevoel van een spa aan huis zal geven, maar je kunt ook andere stappen zetten om dit gevoel te creëren! Dus voor spa hardware ga je naar www.saunakoning.nl en voor tips over het verkrijgen van die typische spa sfeer, lees je snel verder!

Een spa is eigenlijk een multi-zintuiglijke ervaring. Het gaat over zicht, geluid en geur. Hoe jouw lichaam de ruimte eromheen waarneemt, speelt echt een rol bij de spa-ervaring. We hebben verschillende manieren verzameld om je te helpen die spa-sensatie thuis op te roepen. 

Lavendel onder je kussen leggen

Geur is extreem krachtig, het kan je humeur in een oogwenk veranderen. Daarom kunnen kleine manieren om aromatherapie in je huis te brengen echt een groot verschil maken. Als je bijvoorbeeld ’s ochtends een paar druppels lavendel aan een tissue toevoegt en dat tissue vervolgens onder je kussen laat liggen tot je naar bed gaat dan zijn ‘s nachts veel van de druppels verdampt, waardoor een licht aroma achterblijft dat je gegarandeerd helpt te ontspannen.

Creëer een schone ruimte voor jezelf

Het creëren van een nette, opgeruimde en geïsoleerde ruimte voor jezelf om gewoon te ‘zijn’ is erg belangrijk. Maak deze ergens waar je alleen kunt zijn en doordrenk het met die geuren en geluiden die veel voor je betekenen. Een plek hebben waar je naartoe kunt ontsnappen, weg van anderen die in je huis wonen, is belangrijk om echte rust te vinden. Zorg ervoor dat je je ‘schermen’ achterlaat… 

Trek kleding aan waardoor je je ontspannen voelt

Door gebruik te maken van onze tastzin, kan wat je thuis draagt ​​echt de sfeer bepalen. Hoewel je je misschien gedwongen voelt om je te kleden in bijvoorbeeld een trainingspak als je thuis ontspant, blijkt dat dit niet automatisch tot ontspanning hoeft te leiden. Kies stoffen die goed aanvoelen op je huid. Probeer eens loungewear te kopen die is gemaakt van een zachte mix van wol, zijde of satijn. Als het gaat om linnengoed, kan eenvoudig katoen van goede kwaliteit echt het verschil maken.

Toevoegen van een jacuzzi

Er zijn veel verschillende manieren om tot rust te komen in je woning. Een van deze manieren is om gebruik te maken van een jacuzzi. Door middel van een jacuzzi kun je namelijk zorgen voor een momentje voor jezelf, waarbij je lichaam op een aparte manier tot rust komt. Ook bij de jacuzzi wordt bijvoorbeeld je bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor zal dit sneller gaan lopen, waardoor je meer zuurstof en andere vitamine in je lichaam krijgt.

Steek wat kaarsen aan

Kaarsen maken een groot deel uit van de spa-ervaring, niet alleen vanwege hun geuren, maar ook vanwege de manier waarop ze de verlichting van een kamer veranderen. Een paar gloeiende kaarsen in een verduisterde kamer kunnen een nogal holistische ervaring creëren. Je hoeft de kaarsen niet te bewaren voor speciale gelegenheden of ze te beperken tot nachtelijk gebruik. Steek midden op de middag een kaars aan om er puur van te genieten.

Maak je eigen klankbad…

Een zogenaamde bad genezing is steeds populairder aan het worden in spa’s. Tijdens een klankbad (waar overigens geen echt water bij komt kijken) gaat men op een mat liggen terwijl een expert instrumenten bespeelt zoals een Tibetaanse klankschaal, drums of shakers. Gelukkig kun je op YouTube een handvol video’s vinden om je te helpen virtueel een geluidsbad te ervaren. We raden je aan om op een yogamat te gaan liggen, in je bed, of in kleermakerszit op een veilige en rustige plek te gaan zitten terwijl je jezelf onderdompelt in het rustgevende klokkenspel.

Previous «
Next »