Nieuwe CV ketel kosten

  • Woon
  • januari 21, 2020
  • Comments Off

Misschien herken je het wel: weinig waterdruk, lang wachten op warm water en een radiator die maar niet heet wil worden. Grote kans dat je CV ketel aan het eind van zijn Latijn is. Veel mensen kiezen nu voor een warmtepomp of pelletkachel, maar een nieuwe CV ketel is natuurlijk ook nog altijd een optie. En het mooie is, die zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo duur. Maar wat kost een nieuwe CV ketel eigenlijk precies? We zetten de kosten voor je op een rij. 

Wat kost een CV ketel?

Zoals gezegd is een CV ketel tegenwoordig helemaal niet meer zo duur. Je hebt al een goede CV ketel vanaf 1.200 euro en de gemiddelde prijs van een CV ketel is ongeveer 1.700 euro. Hoeveel een CV ketel precies kost hangt echter vooral af van het type ketel en de capaciteit.

Om je een idee te geven van CV ketel prijzen hebben we een aantal varianten voor je op een rij gezet, inclusief installatiekosten:

Gemiddelde kosten CV ketel
CW-waardeGemiddelde prijsLiter per minuut 
CW 1€ 900 – € 1.4004 liter
CW 2€ 1.100 – € 1.6006 liter
CW 3€ 1.200 – € 1.60010 liter
CW 4€ 1.400 – € 2.00013 liter
CW 5€ 1.800 – € 2.60017 liter
CW 6€ 2.400 – € 3.00020 liter

Tip! Een gemiddeld gezin heeft meestal genoeg aan een CW-klasse 4 ketel. Deze is geschikt voor keuken, douche en bad (niet volledig tegelijk). 

Wat kost een CV ketel voor een klein huishouden?

Woon je op jezelf en zijn jullie maar met z’n tweeën, dan heb je meestal al genoeg aan een CW-klasse 3. Deze CV ketel geeft warm water voor je keuken en douche of bad, maar niet tegelijk. Een nieuwe CV ketel met CW-klasse 3 is vooral een slimme keuze voor je portemonnee. Je hebt er namelijk al een voor 1.200 euro.

Wat kost een CV ketel voor een groot gezin?

Heb je echter een groot gezin en woon je in een vrijstaand huis, dan is een CV ketel met CW-klasse 6 de beste keuze. Deze CV ketel zorgt ervoor dat je ongestoord kunt douchen, terwijl er tegelijkertijd iemand in de keuken warm water pakt en een ander de WC doorspoelt. Een CV ketel met CW-klasse 6 kost gemiddeld zo’n 2.400 euro.

Tip! Een nieuwe CV ketel kopen? Vraag dan altijd eerdere offertes op bij verschillende aanbieders. De prijzen zijn namelijk niet overal hetzelfde. Door goed te vergelijken bespaar je een hoop geld op de aanschaf van een nieuwe CV ketel. 

Kosten nieuwe CV ketel financieren

Hoewel nieuwe CV ketels dus niet meer zo heel duur zijn, kan lang niet iedereen zomaar een paar duizend euro missen. Er zijn dan ook verschillende manieren om een nieuwe CV ketel te financieren. We zetten de meest voor de hand liggende voor je op een rij:

CV ketel kopen met lening

De eerste optie is door een CV ketel zelf te kopen, bijvoorbeeld met een persoonlijke lening. Bij koop betaal je zelf de ketel, de installatie en het onderhoud. Eventuele mankementen of storingen komen daarna voor je eigen rekening.

Tip! Geld lenen voor een nieuwe CV ketel? Vergelijk dan eerst het grootste aanbod leningen online. Kies de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Je lening vergelijken op Rente.nl bespaart je honderden euro’s per jaar. 

CV ketel huren

Je kunt ook een CV ketel huren. In dat geval betaal je elke maand een vast bedrag voor de ketel. Hierbij zitten meestal de kosten voor onderhoud en eventuele gebreken in. Door een CV ketel te huren heb je er bijna geen omkijken naar. Maar het nadeel is dat je vaak aan een contract vastzit, dat je niet zo maar kunt opzeggen. Ook wordt de CV ketel nooit je eigendom.

CV ketel leasen

Tegenwoordig kun je ook een CV ketel leasen. Je betaal ook hier elke maand een vast bedrag en aan het eind van de contractperiode is de CV ketel van jou. Je CV ketel leasen is over het algemeen wel een stuk duurder dan kopen of huren.

Previous «
Next »