De 5 beste schoonmaaktips voor vieze douchedeuren

  • Woon
  • juni 7, 2019
  • Comments Off
douchedeuren reinigen

Vieze douchedeuren: smerig, onelegant en ongezond

Vieze douchedeuren zijn er niet alleen smerig en onelegant uit, maar zijn ook onhygiënisch en een broeinest van bacteriën. Resten zeep en shampoo kunnen ervoor zorgen dat de douchedeur er wazig uitziet, terwijl kalkaanslag en schimmel ook voorkomen op douchedeuren. Tijd voor actie dus! Maar hoe maak je de douchedeur op een slimme en effectieve manie grondig schoon? De vijf beste tips voor een goede schoonmaakbeurt vind je hieronder!

1. Glansspoelmiddel, afwasmiddel en spons
Gebruik glansspoelmiddel vermengd met afwasmiddel en maak een sopje. Met een schuursponsje kun je vervolgens de douchewanden en-deuren perfect schoonmaken.

2. Voorkomen is beter dan genezen
WIl je aanslag op de douchedeuren voorkomen, dan is dat natuurlijk het slimste. Voorkomen van viezigheid is beter dan deze achteraf telkens te moeten weghalen. Droog daarom na elke douchebeurt de kunststof of glazen douchedeur goed af, tot deze helemaal droog is. Een op het oog intensief werkje misschien, maar droogmaken is zo gebeurd en je wendt er sneller aan dan je denkt.

3. Schoonmaakazijn als oplossing
Een beproefd middel om de douchedeuren schoon te maken is schoonmaakazijn. Vermeng het azijn met een beetje voorgekookt water in een schoonmaakspuit. Voeg hierbij tevens een klein beetje zout en vier druppeltjes citroensap aan toe. Vervolgens spuit je de substantie op de douchedeur. Dit middel helpt vooral goed tegen kalkaanslag op glazen deuren.

4. Gebruik gum om de deur cq. wanden te ‘gummen’
Je gelooft het misschien niet, maar het is echt waar: het gummen van de douchedeur is een perfecte manier om zeepresten en waterdruppels te verwijderen. Probeer het maar eens een keer en verbaas je over het goede resultaat. Natuurlijk is het gummen een arbeidsintensieve klus, dus probeer eerst de zojuist genoemde tips uit voordat je gaat gummen. Deze aanpak is echt een noodoplossing voor aanslag die stevig vastgekoekt zit aan de douchewand of -deur.

5. Het wonderlijke droogtrommeldoekje inzetten
Het befaamde droogtrommeldoekje is goed geschikt om glazen deuren mee te reinigen. Zeepresten verdwijnen als sneeuw voor de zon. De ingrediënten die in het doekje zitten zijn normaliter bedoeld als wasverzachter voor de kleding, maar zorgen ook voor het oplossen van aanslag, zoals resten shampoo en kalk, op de douchedeur en -wanden.

Previous «
Next »