• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • 4 ideëen voor de inrichting van je kleine tuin

4 ideëen voor de inrichting van je kleine tuin

  • Woon
  • mei 9, 2019
  • Comments Off
kleine tuin inrichten

Wanneer je een kleine tuin hebt kun je er alsnog een groot feest van maken. Een kleine tuin is stiekem misschien wel leuker dan het hebben van een grote tuin. Hoe groter de ruimte hoe sneller we geneigd zijn de ruimte helemaal op te vullen met allerlei spullen die we eigenlijk niet nodig hebben. Een kleine of kleinere tuin is een uitdaging om je creatieve brein te prikkelen en te ontdekken hoe je deze ruimte het beste kunt benutten en het leukst kunt inrichten en indelen. Ben je een beetje inspiratieloos over de inrichting van je kleine tuin, wees dan gerust. Wij delen vandaag 4 kleine tuin ideeën met als thema: hoe moet je een kleine tuin inrichten.

Een tip voordat je begint met de inrichting van je kleine tuin:

Zorg dat je bij de inrichting van je kleine tuin voor je zelf goed duidelijk hebt wat de exacte afmetingen zijn en wat je met je tuin wilt bereiken en uitstralen. Wil je er ook een beetje in tuinieren of wil je er vooral gasten kunnen ontvangen en er heerlijke zomeravonden beleven. Of wellicht een combinatie van beiden? Wanneer je dat voor je zelf duidelijk hebt kun je verder met de vraag: Hoe moet je een kleine tuin inrichten.

1. De juiste tuinmeubels
Tuinmeubels komen er in allerlei kleuren en maten. Zorg dat je niet de grootste tuinstoelen neemt maar ga voor de kleinere modellen die ook nog zeer comfortabel zitten, zoals de kleurrijke tuinmeubelen van Fermob. Of werk met witte kleurtinten en vermijd donkere kleuren zoals zwart en donkerbruin.

2. Kies de juiste accessoires voor de meubels
Heb je de juiste tuinstoelen gevonden? Top! Kleed deze dan leuk aan met sierlijke kussentjes. Ga hier voor wat warmere kleuren en zorg dat je het zelfde kleuren pallet aanhoud bij de rest van de inrichting van je tuin. Ga je bijvoorbeeld voor aardetinten, zorg dat dit dan overal in terugkomt. Dit creëert een optische illusie waardoor de kleine tuin direct een stuk groter lijkt.

3. Sfeerverlichting
Geef je tuin ook een warme sfeer door het kiezen van de juiste tuin en sfeerverlichting. Goede belichting kan er voor zorgen dat de ruimte groter lijkt terwijl het wel zijn knusse uitstraling blijft behouden. Bol lampen zijn heel trendy op dit moment. Ook zijn de wel bekende fairylights een grote favoriet bij de tuin trends van dit seizoen.

4. Bloemen, bloempotten en planten
Waar je met kleinere meubels werkt kun je juist wel kiezen voor wat grotere en robuuste bloempotten met grote planten en bloemen er in. Probeer de potten en planten in de zelfde kleuren te houden en als het lukt probeer deze dan ook te combineren met de kleuren van je tuin accessoires. Zo oogt de ruimte wat meer geordend en zal het in je voordeel spelen dat het allemaal als een groot geheel oogt. Je vergroot wederom de ruimte door het slim inzetten van kleuren en voorwerpen.

Previous «
Next »