De kleine details in huis

  • Woon
  • januari 16, 2018
  • Comments Off

Iedereen denkt bij klussen altijd meteen aan schilderen of behangen, een nieuwe vloer of tapijt leggen en zelfs het verbouwen van de badkamer of keuken valt hieronder. Maar wist je dat er ook een heleboel kleine klusjes zijn? Deze klusjes heb je in het algemeen zo opgepakt en afgerond, maar toch vergeten we ze uit te voeren. Waar komt dat toch door?

Het grote geheel

Bij klussen kijkt men altijd naar het grote geheel en verliest men vaak de details uit het oog. Zo is een klus af op het moment dat de laag verf aangebracht is of de nieuwe keuken staat. Maar eigenlijk begint het dan pas, want ook het afronden van een klus en zien dat de puntjes nog op de ‘i’ gezet moeten worden is o zo belangrijk. Want pas als je dit gedaan hebt ziet het grote geheel er stijlvol uit.

Puntjes op de ‘i’

De kleine details in huis worden dus vaker vergeten of gewoonweg overgeslagen omdat we het niet zien. Het zit hem in het wegwerken van kieren, plakken van plinten of de schakelaars aanpassen aan het interieur. Zo kan een klein randje in een andere kleur, een afstekende pling een kamer maken of breken en ziet een schakelaar passend bij het meubilair er een stuk verzorgder uit dan de standaard fabrieksschakelaars die je in elk huis aantreft. Jung schakelmateriaal heeft diverse moderne maar ook zeker klassieke schakelaars die goed bij elk interieur passen.

Accessoires maken het pas echt af

En heb je de kleine klusjes ook afgerond dan draait het allemaal om de inrichting van de ruimte, natuurlijk komen daar je oude en vertrouwde meubels in terug. Maar vergeet niet dat accessoires een ruimte helemaal afmaken. Een schilderijtje of boekenplank, een mooie lamp of zelfs gewoon wat kleine prullen die je leuk neerzet zorgen ervoor dat de opgeknapte ruimte als nieuw oogt. Het zit hem gewoon in de details en niet in de grote klus die je opgepakt hebt. Met de juiste details kun je een ruimte namelijk maken of breken en dat is toch echt de reden waarom je daar eens wat vaker bij stil moet staan!

Previous «
Next »