CO2 in huis meten

  • Woon
  • januari 15, 2018
  • Comments Off

Er zit altijd CO2 in de lucht, ook in jouw woning. De CO2 of koolstofdioxide in de lucht is niet schadelijk of gevaarlijk, maar er moet niet te veel CO2 in de lucht zitten. Zit er te veel CO2 in de lucht, dan gaat de luchtkwaliteit namelijk achteruit. Hierdoor kun je te maken krijgen met enkele vervelende klachten.

Op deze pagina lees je meer over een goede luchtkwaliteit en het meten van de CO2 in jouw woning. Door de informatie in dit artikel door te lezen, kun je gemakkelijk bepalen of een CO2 meting wel of niet interessant is voor jou.

Het belang van een goede luchtkwaliteit

In huis heb je een goede luchtkwaliteit nodig. Dit betekent dat de lucht in huis niet te vochtig mag zijn, maar ook niet te veel CO2 mag bevatten. Zit er te veel CO2 in de lucht, dan kun je zelfs te maken krijgen met vervelende klachten. Dit zijn klachten als hoofdpijn, benauwdheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, irritaties aan de ogen en slijmvliezen en verkoudheid.

Ook kun je last krijgen van allergie├źn en astma door te veel CO2 in de lucht. Heb je al een allergie en/of astma, dan kunnen je klachten verergeren door de lage luchtkwaliteit. Wil je gezond leven, dan is een goede luchtkwaliteit in huis simpelweg erg belangrijk.

CO2 laten meten door een expert

Je kunt de hoeveelheid CO2 in de lucht niet zelf meten. Wil je weten of de hoeveelheid CO2 in jouw omgevingslucht gezond is, dan huur je een expert in voor CO2 meten. De expert komt vervolgens langs met een speciaal apparaatje om de hoeveelheid CO2 in de lucht te meten.

Op basis van dit onderzoek wordt er een advies gegeven om de luchtkwaliteit eventueel te verbeteren. Zit er te veel CO2 in de lucht, dan kan de expert je vertellen hoe je hier verandering in kunt brengen.

Een CO2 meting: interessant voor jou?

Heb jij regelmatig last van klachten als hoofdpijn, benauwdheid en vermoeidheid, zonder duidelijke verklaring? Dan zit er misschien te veel CO2 in de lucht in huis. Door middel van CO2 meten kom je er vanzelf achter of dit het geval is. Hierna kun je de luchtkwaliteit direct verbeteren.

Previous «
Next »