DIY Plantenbakken maken

  • Marco
  • februari 26, 2019
  • Comments Off
zelf plantenbakken maken

Je huis of tuin nog wordt nog gezelliger door er een paar mooie plantenbakken in te plaatsen. Natuurlijk kies je dan niet voor zo’n saaie bloempot of sfeerloze plantenbak die ieder al heeft, maar juist voor een vrolijke bak die helemaal past bij jouw persoonlijkheid en je interieur. Het leukste is dan ook om zelf je handen uit de mouwen te steken. Ga daarom ook aan de slag met DIY plantenbakken maken en ontdek nieuwe talenten bij jezelf. Door zelf te creëren zijn de mogelijkheden haast eindeloos, want als basis kun je immers vrijwel alles gebruiken wat je maar voorhanden hebt. Vul je zelfgemaakte plantenbak vervolgens met de meest fleurige bloemen of planten en jouw tuin en huiskamer zijn klaar voor de lente!

Maak zelf plantenbakken van oude materialen

Jouw nieuwe plantenbakken zelf maken gaat eigenlijk heel eenvoudig. Kijk daarom goed rond wat je zelf zoal hebt liggen, in en rond je huis. De kans is groot dat je op de zolder en in de schuur onverwachts nog aardig wat moois kunt vinden. Misschien staat er nog wel een oude kruiwagen of ligt er paar oude klompen, die prima dienst kunnen doen als plantenbak. Ook een oud ladekastje kan heel leuk zijn als basis voor je nieuwe plantenbak. Door de lades van het kastje trapsgewijs te schikken ontstaat er een speels en vrolijk effect. Helemaal leuk is het als je in ieder laatje een ander bloemetje of een ander kleurtje zet. Voor een extra gezellige aanblik kun je je plantenbak natuurlijk ook nog even schilderen in een leuke tint.

DIY Plantenbakken makenOude spullen weer nieuw leven inblazen

Door ze om te toveren naar plantenbakken, kun je vrijwel al je oude spulletjes een heel nieuw leven inblazen. Maak zelf plantenbakken of een serie bloempotjes van oude potten, kopjes of theekannen. Zo geef je deze oude spulletjes een nuttige nieuwe bestemming. Heb je een wat grotere tuin? Dan zorgt een antieke badkuip of zinken teil gevuld met bloemen voor een oase van kleur. Wil je ook nog eens meer lieflijke diertjes aantrekken? Dan kun je bijvoorbeeld specifieke bloemen inzaaien of planten die ontzettend veel vlinders aantrekken. Dit is mooi om te zien en ook nog eens heel goed voor het milieu.

Je eigen kruidentuin in een mooie zelfgemaakte plantenbak

Helemaal van deze tijd is het om een eigen kruidentuin of zelfs een eigen moestuintje aan te leggen. Ook hiervoor kun die prachtige plantenbakken zelf maken. Ga voor een bescheiden bakje met een aantal veelgebruikte keukenkruiden of creëer juist een grote plantenbak waarin je zelf de lekkerste groenten kweekt. Heel handig is het om je zelfgemaakte kruidentuintje in de buurt van je (keuken)deur neer te zetten. Zo kun je tijdens koken snel even naar buiten stappen om wat takjes verse kruiden te plukken! Hierdoor wordt je eten nog smaakvoller en gezonder en kun je net even die mooie finishing touch aan een gerecht geven.

Previous «
Next »