• Homepage
  • >
  • Tuin
  • >
  • Je eigen buitenkeuken, de droom van elke man.

Je eigen buitenkeuken, de droom van elke man.

  • Woon
  • februari 22, 2019
  • Comments Off
je eigen buitenkeuken

Zo vind je jouw ideale buitenkeuken

Je eigen buitenkeuken waar je – zonder stress- heerlijke maaltijden in bereidt. Waar je met behulp van een terrasverwarmer ook gewoon in de wintermaanden van geniet met een heerlijke kop snert. Buiten koken heeft iets magisch en dus schaffen steeds meer mensen een keuken voor buiten aan.

Buitenkeuken in plaats van luxe etentjes

De populariteit van een keuken in je tuin is niet zo heel gek. Mensen besparen nog steeds op luxe, luxe in de vorm van bijvoorbeeld uit eten gaan. Dan kopen ze liever een buitenkeuken, waaraan ze veel langer plezier zullen beleven dan die paar luxe etentjes per jaar. Nog iets, een buitenkeuken misstaat in vrijwel geen enkele tuin en maak je in je tuin je eigen kookeilandje tussen de bloemen en planten, dan kan zelfs de verkoopwaarde van je huis stijgen. Het fenomeen buitenkeuken is afkomstig uit Amerika, waar het gemiddelde gezin zeker veertig keer per jaar buiten eet en kiest voor ‘uit in eigen tuin’. In ons land ligt dit aantal, ook afhankelijk van het weer, nog beduidend lager al is er wel een duidelijk stijgende lijn waarneembaar.

keuken voor buiten

Je eigen buitenkeuken

De opmars van de buitenkeuken heeft als gevolg dat je nogal wat te kiezen hebt. De producenten maken telkens weer nieuwe uitvoeringen. Het maakt het aanbod zo groot, dat het lastig is de voor jou perfecte keuken aan te schaffen. Om het gemakkelijker te maken vorm je eerst een goed beeld van een keuken zoals jij die straks graag bij jou in de tuin ziet staan. Het aantal branders bijvoorbeeld, wil je er twee, drie, vier of nog meer. Hoe meer branders, hoe groter ook de buitenkeuken, ook een belangrijk aspect. Je kunt wel een heel mooie grote buitenkeuken willen kopen, houd wel rekening met de grootte van je tuin en dat de keuken niet al te overheersend aanwezig is.

Heerlijk buiten koken

Twee branders zijn ideaal voor direct grillen, al dien je wel flink te stoken voor je de hogere temperaturen bereikt hebt. Ook bij drie branders duurt het even voor je de hogere temperaturen bereikt hebt, deze brander biedt wel weer de optie om zowel direct als indirect te grillen. Met vier branders heb je snel de hoge temperaturen te pakken en ook nu grill je perfect direct en indirect. Andere vraag is de keuze voor het rooster; wil je die verchroomd, van geëmailleerd staal of van gietijzer? In verchroomde vorm heb je de beste bescherming tegen roest, geëmailleerd staal houd je gemakkelijk schoon en gietijzer is duurzaam én verspreidt de warmte op uitstekende wijze. Verder is er nog de optie zijbrander en de optie te kiezen voor een infraroodbrander.

Keuken voor buiten

Een infraroodbrander heeft een aantal voordelen zoals een snellere opwarmingstijd en het bereiken van extra hoge temperaturen. Vlees blijft bovendien behoorlijk sappiger en de grilltijden zijn beduidend korter. De meeste buitenkeukens zijn prima bestand tegen kou en weerselementen. Sterker nog, met wat heaters doe je er ook in de winter gewoon je ding. Zorg wel dat je er altijd een degelijk vloertje bij krijgt. Tijdens het koken valt er wel eens wat en met behulp van een vloertje houd je de boel in elk geval nog een beetje netjes in je tuin.

Previous «
Next »