Stalen industriële lampen

  • Woon
  • juni 4, 2018
  • Comments Off

Je hebt een loft en bent op zoek naar geschikte verlichting? Of je wilt gewoon als blikvanger in je moderne huis een paar stoere industriële lampen plaatsen? Keuze te over! Stalen industriële lampen passen in diverse woningen. laat je inspireren door een website zoals bijvoorbeeld Straluma.nl. Denk daarbij zowel aan hang-, vloer-, tafel- als wandlampen. Wij zochten alvast wat tips voor jou.

Staal is stoer, duurzaam en stijlvol

Staal biedt talloze mogelijkheden. Daarom worden heel wat industriële lampen in dit materiaal vervaardigd. Het is vast en zeker een heel sterk materiaal. Het is duurzaam, wordt gerecycled en opnieuw gebruikt voor verlichting of andere toepassingen. En bovendien heb je keuze tussen verschillende afwerkingen. Zo heeft staal bijvoorbeeld een glimmend voorkomen. Of je kunt kiezen voor gehamerd staal of een mat voorkomen. Soms wordt er aan staal een betonlook gegeven. Dit past heel erg goed in lofts en industriële panden.

Staal laat zich makkelijk combineren

Staal is een eerlijk materiaal en is makkelijk te combineren met andere eerlijke materialen zoals hout en glas. Dit vind je dan ook overvloedig in de verlichtingswereld. Denk bijvoorbeeld aan een tafellamp met houten onderstel en metalen lampenkap. Of beeld je die grote klokvormige stalen kooilamp met een groot glazen lichtelementen in. Neem bijvoorbeeld een grote geperforeerde stalen brons-kleurige lampenkap of een stoere balk-vormige houten LED tafellamp met staal. Ben je gek van een driepoot staande lamp? Kies er dan een in staal!

Geef je kamer vorm!

Als je je kamer kritisch bekijkt, zie je misschien een aantal vormen die nog ontbreken. Heb je teveel strakke lijnen of ligt het accent te veel op horizontale lijnen? Dit kun je perfect doorbreken met de vormen van je verlichting. Zoek een evenwicht in je kamer, want evenwicht brengt rust. Kies voor een grote ronde hanglamp in een kamer met rechte lijnen. Of kies voor een aantal omvangrijke lage staanlampen als je kamer te hoog oogt. Versterk de look van je lange eettafel met een grote langwerpige hanglamp met rechthoekige vormen. Heb je al voldoende mooie blikvangers in een kamer? Kies dan voor meer discrete stalen verlichting zoals fijne draadlampen.

Verspreid je look over heel je huis

Om je mooie stalen lampen het best tot hun recht te laten komen, kies je voor stalen lampen overal in je huis. Van het kleinste kamertje tot je grote loft-woonkamer voorzie je van stijlvolle verlichting in prachtig staal. Creëer herkenningspunten doorheen je hele huis en creëer zo je eigen stijl. Het getuigt van klasse als je je verlichting zorgvuldig uitkiest.

Previous «
Next »