• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Bouwkundige keuring: redenen waarom dit verstandig is!

Bouwkundige keuring: redenen waarom dit verstandig is!

  • Woon
  • maart 18, 2022
  • Comments Off
bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is iets wat mensen met een woning kopen niet vaak doen. En dat is jammer, want het kan veel voordelen met zich meebrengen. Het komt erop neer dat veel mensen zich helemaal niet bewust zijn dat je een woning bouwkundig kunt laten keuren. Toch is het aan te raden, want je kunt er veel profijt van hebben. En je bent hier bij de juiste pagina om te leren waarom het verstandig is om je (nieuwe) woning bouwkundig te laten keuren.

Een bouwkundige keuring zorgt voor inzicht

Het belangrijkste van een bouwkundige keuring is ongetwijfeld dat je kennis krijgt van de huidige staat van de woning. Laat je een woning door een expert keuren dan wordt er gekeken naar de onderhoudsstaat en technische staat van de woning. Bij deze inspectie komen er worden er veel bouwelementen van de woning visueel in kaart gebracht. Alle bevindingen van de bouwkundige expert worden heel mooi genoteerd en uitgewerkt tot een duidelijk en overzichtelijk rapport. 

Voorkom vervelende verrassingen met een bouwkundige keuring

Heb je beschikking tot zo’n bouwkundig rapport dan geeft het jou een duidelijk inzicht van de huidige staat van de woning. Naast dat krijg je ook een specifieke kostenraming mee. In deze raming staan kosten over wat er verbeterd kan worden en wat je het beste kunt onderhouden. Dit geldt zowel voor de korte als lange termijn. Met zo’n rapport kom je voor vrij weinig verrassingen te staan als je besluit de woning te gaan kopen.

Laat een bouwkundig rapport uitvoeren tijdens de onderhandelingen

Besluit je een bouwkundige keuring te laten uitvoeren dan kan dat voor, tijdens of na het onderhandelen gebeuren. Laat je zo’n keuring vóór de onderhandeling uitvoeren dan maak je direct duidelijk dat je verre interesse hebt in de woning. Dit kan nadelig zijn over je onderhandelingspositie. Want je bent namelijk voor het aankoopproces als bereid om geld uit te geven. Het beste is om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren tijdens het onderhandelen. Of onder voorbehoud een keuring laten opnemen in het contract. Blijkt na een bouwkundige keuring dat er gebreken zijn dan brengt je dit in een betere onderhandelingspositie. Een bouwkundig rapport op zak maakt je sterker in de schoenen.

Bouwkundige keuringen zijn niet verplicht om uit te voeren

Een bouwkundige keuring is niet verplicht om uit te voeren. Let wel dat in een aantal gevallen wel verplicht is. Met name is het verplicht om een bouwkundige keuring uit te voeren bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Of bijvoorbeeld als de taxateur vermoed dat er achterstallig onderhoud is. Is dit het geval dan wil de verstrekker van de hypotheek weten hoe groot de onderhoudskosten zullen zijn. Dit in relatie met de koopsom. Ben je overtuigd om een bouwkundige keuren te laten uitvoeren? Dan kun je bij Huiskeur eenvoudig een bouwkundige keuring aanvragen.

Previous «
Next »