• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Waarom een boekenkast in huis erg praktisch kan zijn

Waarom een boekenkast in huis erg praktisch kan zijn

  • Woon
  • december 24, 2020
  • Comments Off
boekenkast

Alles in onze hedendaagse maatschappij is bijna gedigitaliseerd. Cd’s en vinyl worden veel minder aangeschaft door bijvoorbeeld Spotify en Youtube, dvd’s worden eigenlijk niet meer verkocht door de enorme verscheidenheid aan streamingdiensten waar je veel films en series kunt vinden en ook boeken zijn via verschillende platformen online te lezen. Hierdoor worden ook minder boeken verkocht. Echter blijft er een flinke groep mensen die wel behoefte hebben aan een fysiek boek in de hand. Die liever niet de teksten van een scherm lezen, maar van papier. Daarnaast kun je op die manier je boekencollectie uitbreiden en deze mooi uitstallen in boekenkasten.

Een boekenkast kan de perfecte verdeler van een ruimte zijn

Niet alleen is een boekenkast handig om je boeken in op te bergen, maar dit type kast, dat normaal gesproken een behoorlijke afmeting heeft, kan een kamer een duidelijke indeling geven. Heeft jouw woonkamer bijvoorbeeld behoefte aan een scheidingswand, zodat de ruimte in tweeën wordt gedeeld? Een muur kan dit oplossen, maar maakt de ruimte vaak donker en bedrukt. Je kunt er ook voor kiezen om met een boekenkast een ruimte te doorbreken. Als je een zogenaamde ‘doorkijk’ kast hebt, zorg je dat de ruimte een open karakter houdt. Echt een manier om toch verschillende delen in een woning te kunnen maken. Bijvoorbeeld een woon- en eetgedeelte maak  je gemakkelijk met de boekenkast. Dat doe je dan in een open ruimte die zo gezelliger wordt omdat er knussere functies in de ruimte gecreëerd worden.

Andere functies van de boekenkast

In een interieur is vaak een mooie plek gereserveerd voor de boekenkast. Dat komt omdat in een boekenkast de mooiste boeken neergezet kunnen worden. Daarbij laat een boekenkast ook zien dat je je bezighoudt met andere zaken dan alleen social media of andere oppervlakkige zaken. Boeken drukken van oudsher een bepaalde status uit. Een boekenkast kan echter ook een andere functie hebben: de kast kan je van ‘nieuwe boeken’ voorzien. Hiermee bedoelen we dat je op elk gewenst moment voor die kast kunt gaan staan en jezelf verrassen met boeken die je helemaal vergeten was. Dit is iets wat met een digitale app bijna niet mogelijk is. Je kunt natuurlijk wel leestips krijgen, maar veel boeken die je vroeger hebt gelezen, en die het waard zijn om later nog een keer te lezen, kunnen digitaal aan je interesse ontsnappen. Dit simpelweg, omdat je niet meer van het bestaan af weet.

Praktisch en ventileren van je eigen identiteit

Een boekenkast is dus niet alleen een ontzettend handige manier om een open woonruimte te verdelen, maar met dit meubelstuk is het ook mogelijk om je identiteit te ventileren. Laat je informeren door een expert over de verschillende opties, zodat je altijd op de hoogte bent van de mogelijkheden die voor jou interessant kunnen zijn. 

Previous «
Next »