Wil je raamdecoratie kopen?

  • Woon
  • december 23, 2020
  • Comments Off
raamdecoratie

De situatie is zo; je gaat verhuizen. Of je woont hartstikke lekker en nu je meer thuis bent wil je het hele huis of één bepaalde ruimte opfrissen. Misschien vervang je meubels, verf je dat muurtje, behang je je slaapkamer. Of je pakt het groter aan en kiest een nieuwe vloer of vervangt alles wat voor je ramen hangt. Dat laatste is erg interessant, want die kan je ook elektrisch bedienbaar kiezen. Maar ook als je gewoon graag nieuwe raamdecoratie of gordijnen wilt, kom je voor de keuze staan; wat dan, wat kies ik?

Wat is wat?

Raamdecoratie en gordijnen uitkiezen, klinkt misschien eenvoudig hoewel de keuze enorm is. En dan niet alleen de keuze in gekleurd, effen of met dessins of dikte van stof. Nee, want ga je voor jaloezieën of shutters, of wil je toch echt iets van transparante stof? Misschien wil je wel combineren; overgordijnen met rolgordijnen, of vouwgordijnen met inbetweens. Het leuke is; er kan van alles en er mag zeker van alles. We nemen er twee onder de loep.

Geschikt voor alle ramen!

De functionaliteit kan ook je keuze bepalen. Stel je wilt de ruimte in jouw huis verduisteren. Dan zijn rolgordijnen een ideale optie. Daarmee is het een goede keuze voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Ze sluiten goed aan, waardoor licht minimaal binnenkomt, zijn dus sterk verduisterend leverbaar maar ook in stoffen die juist licht binnen laten, je rolt ze makkelijk op en af met een koord of touwtje en ze zijn zelfs elektrisch te bedienen met een afstandsbediening, jouw spraak of een app. En weet je dat ze zelfs een isolerende werking hebben? Dat scheelt energie! Rolgordijnen zijn leverbaar in standaardmaten, maar ook exact op maat gemaakt, zo kan je voor dat lange raam tot op de grond of het schuine zolderraam toch de mooiste rolgordijnen kiezen. 

Welke uitstraling wil je?

Daar waar rolgordijnen een strakke uitstraling hebben, zijn plissés een stuk eleganter en stijlvoller. Ze hebben zelfs een chique uitstraling door de plooien in de stof. De plooien hebben een harmonica effect en dat maakt dat je de gordijnen heel strak kunt vouwen én helemaal uit kunt vouwen zodat je het hele raam bedekt. Je hebt hierbij de keuze uit een enkele stof of uit dubbele stof, ook wel honingraat genoemd. Bij een plissé kan je zowel de bovenlat als de onderlat naar boven en beneden bewegen. Dit noemen we een top down en bottom up systeem. De plissé laat zich zo makkelijk in de juiste stand zetten zodat je je privacy behoudt en wel kan spelen met lichtinval. En natuurlijk zijn ook plissés leverbaar in allerlei kleuren, dessins en stoffen. En doordat plissés op het kozijn gemonteerd kunnen worden, zelfs zonder boren, zijn ze bijzonder geschikt voor je draai-kiepraam, dakraam, hoog raam, serre of erker. En ook plissés kunnen elektrisch bedienbaar geleverd worden. Dus… waar wacht je nog op?

Previous «
Next »