Welk matras past bij jou?

  • Woon
  • december 13, 2017
  • Comments Off

Een goede nachtrust is cruciaal voor je gezondheid, dat zal niemand ontkennen. We doen zo veel moeite om onze slaapkamer gezellig in te richten, de perfecte verduistering en het mooiste beddengoed uit te kiezen. Je bed moet groot genoeg zijn en je wilt leuke vloerkleedjes en gezellige verlichting. En bovendien wil je je slaapkamer inrichting om de zoveel jaar eens grondig wijzigen. Maar vaak wordt er één belangrijk element over het hoofd gezien: je matras!

Een matras is persoonlijk

Ieder mens slaapt anders. De ene persoon ligt de hele nacht rustig, terwijl de andere persoon vaak van houding verandert. Jij hebt het misschien snel warm, terwijl je partner het juist vaak koud heeft. Slaap jij op je rug, je zij of je buik? Ook dat is verschillend van persoon tot persoon. Raar maar waar: matrassen zijn nu juist op dit persoonlijke slaapgedrag afgestemd. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken als je je een matras aanschaft.

Diverse soorten

Matrassen worden bijvoorbeeld onderverdeeld in het soort vulling die ze hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een ‘binnenvering’ matras. Dit is een constructie van veren die met elkaar in verbinding staan. Verder is er bijvoorbeeld een ‘pocketvering’ matras. Elke veer zit in een apart mini-compartimentje. Dit maakt dat het matras minder deint dan een pocketvering matras. Een ‘volschuimen’ matras is een ander soort van vulling. Hierbij is het matras volledig met schuim gevuld en bevat dus geen veren. Het soort schuim bepaalt de kwaliteit en uiteraard ook de prijs.

Welk matras kies je?

Zoals hierboven al is aangegeven, bepaalt je slaapgedrag de keuze van matras. Heb je een gevoelige rug en wil je maximale ondersteuning? Dan is de pocketvering matras ideaal. Ben je een echte nachtelijke zweter? Dan kies je best niet voor een volschuimen matras omdat deze minder ventilatie toelaat. Dergelijk matras is dan weer wel geschikt voor wie snel kou heeft. Heb je nog extra ondersteuning nodig? Dan kun je bovenop je matras nog een ’topdesk’ matras leggen. Heb je een groot bed met twee matrassen? Kies dan eventueel voor jou een ander matras dan voor je partner. Belangrijk is dat je alle mogelijkheden op een rijtje zet en je goed laat adviseren door een professioneel verkoper.

Previous «
Next »