• Homepage
  • >
  • Verbouwen
  • >
  • OSB platen kun je op enorm veel diverse manieren gebruiken in je interieur

OSB platen kun je op enorm veel diverse manieren gebruiken in je interieur

  • Woon
  • september 10, 2021
  • Comments Off
osb platen

OSB platen kopen doe je al lang niet meer puur als underlayment, maar mag tegenwoordig gezien worden! De bekende houten platen waarbij je de houtsnippers ziet zitten, en verlijmd zijn tot makkelijk te bewerken platen, worden steeds vaker in interieurs gebruikt of als basismateriaal voor het maken van meubels. Niet voor niets, want een osb plaat heeft een stoere, industriële uitstraling, die goed past in een strak interieur. Daarnaast is het tegenwoordig erg makkelijk om OSB platen bestellen online, waarna het bij je thuis afgeleverd wordt. Genoeg redenen dus om voor OSB te kiezen!

OSB platen zorgen voor een moderne, industriële uitstraling

OSB, de platen van geperst hout, zie je steeds vaker terug in het interieur van huizen en bedrijven. Het geeft namelijk een mooie, strakke industriële look, die toch warm aanvoelt. OSB platen ook erg makkelijk te schilderen, waarmee het hout een totaal andere uitstraling krijgt. Geschilderd of ongeschilderd, osb kan sowieso tegen een stootje, nog zo’n voordeel.

Goedkoop en effectief, met OSB hoeft een verbouwing niet duur te zijn

OSB platen zijn goedkoop, waardoor een verbouwing van je interieur een stuk minder geld zal kosten. Online is erg veel inspiratie te vinden voor het maken van meubels, zo worden OSB platen 18mm anders gebruikt in een interieur dan OSB platen 9mm. Hieronder wat voorbeelden van goed gebruik van dit soort houten platen in je interieur.

OSB platen gebruiken om thuis een kantoor te creëren

OSB is uitermate geschikt om een thuis kantoor van te maken. Zeker nu veel mensen nog steeds vanuit huis werken, en het er op lijkt dat veel mensen dat zullen blijven doen, is er meer behoefte aan een goede thuiswerkplek. Met OSB platen kun je goedkoop een kantoor creëren, en eventueel weer afbreken als je je kantoor thuis toch niet meer nodig blijkt te zijn. 

Een bureau van OSB oogt modern en bijzonder stijlvol

OSB platen kun je niet alleen gebruiken om planken mee te maken waar je spullen op kunt zetten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook goed een bureau van maken. Een simpele manier hiervoor is het om twee schagen te plaatsen en daar een OSB plaat op te leggen. Op pinterest vind je ook een hoop voorbeelden van complete bureaus van OSB, prachtig vormgegeven en vaak met bouwtekeningen. Twee linker handen zijn dus geen excuses!

Een achterwand van OSB platen

Heb je al een werkplek ingericht, maar vind je deze te kil? Zet dan eens een osb plaat tegen de achterwand om het te breken. Zo breng je warmte in de ruimte en heb je meteen een soort prikbord gemaakt, waar je je memo’s op kwijt kunt. Ook kun je hier andere dingen aan ophangen, zonder dat er gaten in je muur komen.

OSB platen gebruiken als vloer

Waar vroeger OSB platen bij vloeren alleen als underlayment werden gebruikt zien we ze nu ook aan de oppervlakte. Steeds vaker wordt OSB namelijk gebruikt als vloer. Door de grote platen ligt die vloer namelijk erg snel en heb je in een mum van tijd een moderne uitstraling in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Aangezien onbewerkt OSB niet goed tegen water kan, zul je deze eerst waterdicht moeten afwerken. Dit kan bijvoorbeeld erg makkelijk met transparante beits.

Previous «
Next »