• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Ervaar de sfeer van een haard met deze Europese merken

Ervaar de sfeer van een haard met deze Europese merken

  • Woon
  • september 18, 2021
  • Comments Off
haarden

Waarschijnlijk hoeven we je niet te overtuigen van het feit dat een haard in huis ontzettend veel sfeer geeft. De dansende vlammetjes en de warmtestralen die ervan afkomen maken dat een haard al snel het centrale punt wordt van jouw woonkamer. Wellicht heb je al eens overwogen om een haard aan te schaffen, maar had je moeite met het vinden van het juiste model. Niet zo gek, want de keuze is reuze. 

Om je een beetje te helpen hebben we onze favoriete haardenmerken voor je op een rijtje gezet. Het zijn stuk voor stuk merken die haarden zonder afvoer produceren. Deze haarden zijn dus in elk huis en in elke ruimte te plaatsen, omdat je geen schoorsteen nodig hebt. Bonustip: Alle merken die je langs ziet komen zijn te koop bij Haardcenter. Je kunt bij hen eenvoudig de verschillende haarden vergelijken om zo tot jouw ideale sfeerhaard te komen. Maar voor je door de bomen het bos niet meer ziet, hier onze favoriete merken (uit Europa):

Aflamo

Laten we beginnen bij de A van Aflamo. Dit haardenmerk is binnen Europa één van de grootste aanbieders van elektrische haarden. Hoewel ze ook een hoop wandhaarden verkopen, zijn ze vooral bekend van hun Elektrische inbouw haarden. Dit zijn in feiten glazen bakken die vrij eenvoudig in een muur of kast verwerkt kunnen worden. Omdat ze elektrisch zijn hoef je enkel een stekker in het stopcontact te steken om ervan te genieten. Het blijven natuurlijk nephaarden, maar de vlammen zijn soms niet van echt te onderscheiden. Zoek je een simpele plug & play inbouwhaard? Kies dan voor Aflamo

British Fires

Veel meer Europees dan British Fires krijg je het niet. Dit Engelse haardenmerk maakt net als Aflamo Elektrische haarden, maar zit in een hoger segment. Ze onderscheiden zich door gebruik te maken van eigen innoverende technieken. Zo combineren ze op innovatieve wijze LED verlichting met spiegelend glas, waardoor je een zeer realistisch vlameffect krijgt. Wil je graag een elektrische haard voor het gemak maar wel een realistisch vuurbeeld? Kies dan voor British Fires.

Vauni

Genoeg over elektrische haarden. Er is nog een categorie afvoerloze haarden: bio-ethanol haarden. Het absolute neusje van de zalm op dit gebied is Vauni. Dit Zweedse merk maakt prachtige bio-ethanol haarden. Zowel kwalitatief als esthetisch behoren deze haarden tot de absolute top. De bolvormige haarden hebben geen rookkanaal, en zijn eenvoudig op een plek naar keuze te plaatsen. Leuk voor naast de bank of zelfs in de slaapkamer. Op zoek naar echte vlammen en een uniek design? Kies voor Vauni uit Zweden. 

Er is nog veel meer…

We beschreven een aantal haardenmerken uit Europa, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Wat dacht je bijvoorbeeld van Faber uit Ierland, Safretti uit Italië en Nordlys Denmark uit Denemarken? Stuk voor stuk topmerken met unieke designhaarden. Kijk wat je mooi vindt en zoek een haard die past bij je interieur, dan weten we zeker dat je een product in huis zal halen waar je nog lang van gaat genieten.

Previous «
Next »