Inspiratie: grote verscheidenheid aan industriële hanglampen

  • Woon
  • december 13, 2017
  • Comments Off
In de verlichtingsmarkt zijn de industriële lampen steeds meer aan het doordringen en zijn een echte trend aan het worden. Steeds meer mensen laten dan ook vandaag de dag de industriële stijl terugkomen in hun huis. Hoe kun je dit nu beter doen dan met industriële verlichting in de vorm van hanglampen? De industrie speelt hier op in door een grote verscheidenheid aan industriële hanglampen uit te brengen. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat vandaag de dag. De grote diversiteit aan materialen van deze hanglampen zorgen ervoor dat deze bij eenieder thuis past. Lees in dit artikel alles over dit uitgebreide assortiment: van minimalistisch tot echte fabriekslampen, of ga je toch voor de luchtige industriële draadlampen?
industriele hanglampen

Santa Gyan à €85,-

minimalistische industriele hanglamp

Zuiver Trust à €99,99

Minimalistische industriële hanglampen

Deze lampen ogen rustig in elke kamer, maar zorgen toch voor de nodige hoeveelheid licht in jouw interieur. Combineer meerdere minimalistische industriële lampen en vorm een geheel boven de eettafel of zorg juist voor een speels geheel in de woonkamer.
Een lamp die echt gemaakt is voor het plaatsen boven de eettafel, is de Santa Gyan. Een hanglamp industrieel en minimalistisch die gemaakt is van waterleidingbuizen en verstelbaar is, waardoor de lamp perfect past boven zowel de grote eettafel als de kleinere variant. Ideaal wanneer je toe bent aan een rustig ogende eetkamer.
Een andere lamp die rust uitstraalt als verlichting zijnde, is de Zuiver Trust. Het is een minimalistische, hanglamp industrieel die het perfect zal doen in eigenlijk ieder gezellige hoekje van de kamer. Het is een modern ogende lamp en is zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar. Wil je deze lamp ook graag boven de eettafel hangen? Dan combineer je eenvoudig meerdere minimalistische hanglampen voor een oogverblindend resultaat.

robuuste industriele hanglamp

BePure Spotlight à €229,99

hanglamp industrieel

LABEL51 Store à €149,-

Industriële fabriekslamp: stoer en robuust

Een tegenhanger van de minimalistische, industriële hanglampen zijn de stoere fabriekslampen. Deze fabriekslampen zijn hanglampen die geïnspireerd zijn door de verlichting die in de fabriek wordt doorgevoerd en zijn soms zelfs afkomstig uit fabrieken. Een echte klassieker is de BePure Spotlight. Met zijn stoere, metalen kap is dit een echte eyecatcher in iedere ruimte van jouw woning. Hang hem met de twee bijpassende kettingen op boven de eettafel voor een nostalgische look.
Of wil je graag een iets luchtigere fabriekslamp? Dan is de LABEL51 Store industriële hanglamp voor jouw interieur gemaakt. Uitgevoerd in wit, mat metaal en op hoogte verstelbaar. Een lamp die iets minder zwaar oogt, maar toch die industriële touch geeft aan jouw interieur.

industriele draad hanglampen

Santa Fiode à €179,-

hanglampen industrieel

BePure Brass à €34,99

Industriële draadlampen van staal: stoer maar luchtig

Een andere vorm van industriële hanglampen zijn de draadlampen die gemaakt zijn van staal. Ook deze zijn in een grote verscheidenheid beschikbaar op gebied van kleuren, maar ook materialen.
De hanglamp Santa Fiode is een moderne variant van de klassieke lampion, gemaakt van nikkel en staaldraad. Het licht lijkt gevangen in een kooi en verzorgt de sfeervolle verlichting in jouw huis. Plaats meerdere van deze lampen naast elkaar voor een gezellige verlichting boven de eettafel, maar ook geplaatst op zichzelf is deze industriële lamp een echte sfeermaker.
Een andere, unieke industriële hanglamp is de BePure Brass, uitgevoerd als diamantvormige lampenkap. Met de kleur brass is deze hanglamp uniek in zijn soort. Door de diamantvormige kap wordt het licht sfeervol verspreid en is deze lamp een echte eyecatcher in de hal.

Maak je verlichtingsplan compleet!

Zoals we hierboven al beschreven, zien we industriële lampen steeds vaker terug in het interieur. Hierboven hadden we het met name over hanglampen, maar als je de industriële stijl op meerdere plekken wilt laten terugkomen in het interieur kun je de industriele hanglampen ook aanvullen met industriele tafellampen, industriele wandlampen en staande lampen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor staande lampen die matchen in jouw industriele interieur? Kijk dan bij Wilhelminadesigns.com voor een uitgebreid assortiment staande lampen in allerlei verschillende woonstijlen.

Previous «
Next »