Basistips voor een goed gestyled interieur

  • Woon
  • december 11, 2017
  • Comments Off

Wanneer je woonmagazines en woonbladen doorbladert of foto’s van prachtig gestylde kamers op Pinterest ziet, vraag je jezelf steeds weer af of je deze perfectie ooit in je eigen interieur terug zal vinden. Jouw woning ziet er in de verste verte niet zo uit! Gelukkig hoef je je niet aan deze interieurs te meten, maar natuurlijk wil je wel een stijlvolle en gezellige woonkamer. Wij geven je hier een aantal basistips voor een goed gestyled interieur.

Zorg dat je als basis de juiste kleuren kiest

Wat je stijl ook is en welke sfeer je ook wilt creëren, het is van groot belang dat de basis van je living goed is om dit effect te bereiken. Heel belangrijk hierbij is dat je voor de juiste kleuren kiest. Welke dat zijn hangt van je persoonlijke smaak, maar ook zeker van het formaat van je woonkamer af. Lichte kleuren op de muur laten een kleine kamer groter lijken, terwijl een ongezellige hoge ruimte juist veel knusser lijkt wanneer je het plafond in een donkere kleur verft. Verdiep je dus goed in het effect dat een kleur teweegbrengt.

Meubels kiezen in jouw eigen stijl

Daarnaast zijn de juiste meubels uiteraard van belang. Misschien heb je een uitgesproken voorkeur voor bijvoorbeeld een moderne of juist klassieke inrichting, dan is de keuze makkelijk. Wanneer dit niet het geval is, of je nog wat onzeker bent over je styling kwaliteiten, doe je er verstandig aan om voor een neutrale, maar stijlvolle basis te gaan. Er zijn genoeg mooie bankstellen, fauteuils en salontafels waarmee je een basic, maar gezellige living kunt samenstellen. En wanneer je tussen die fauteuils en salontafels opeens een meer uitgesproken exemplaar ziet waar je direct verliefd op bent, ga ervoor! Je hoeft sowieso niet strak binnen één bepaalde stijl te blijven; combineren met verschillende stijlen die dichtbij elkaar liggen maakt jouw interieur juist heel eigen.

Maak het af met persoonlijke woonaccessoires

Verder zijn accessoires natuurlijk ideaal om jouw persoonlijke touch aan je woonkamer te geven. Wanneer je bijvoorbeeld hebt gekozen voor muren in veilig wit, kun je het geheel toch warmer maken door te werken met leuke kussens. Het is ook niet zo’n ramp als je die kandelaar na een jaar zat bent of een fotolijst van een paar tientjes in een verkeerde kleur hebt gekocht. De volgende keer is het wél raak en ben je weer iets dichterbij je droominterieur.            

 

Previous «
Next »