De redenen om voor een gietvloer te kiezen

  • Marco
  • februari 9, 2022
  • Comments Off
alles over een gietvloer

Gietvloeren zijn de laatste jaren enorm populair geworden. We zien steeds vaker dat mensen de voorkeur geven aan een gietvloer in plaats van een laminaat of een PVC-vloer. Dat is opmerkelijk, aangezien dit lange tijd de populairste vloeren in Nederland waren. Uiteraard met een goede reden. Moderne gietvloeren hebben tal van voordelen,  maar wat zijn nu eigenlijk de redenen waarom mensen kiezen voor een gietvloer? Welke voordelen heeft zo’n vloer? 

Een gietvloer heeft een prachtige uitstraling

Uiteraard is de uitstraling van de vloer de belangrijkste reden om voor een gietvloer te kiezen. Smaken zijn voor iedereen anders en het betekent niet dat iedereen een gietvloer even mooi vindt, maar een gietvloer kan wel bij enorm veel stijlen gebruikt worden, en niet alleen maar bij een moderne inrichting. Een gietvloer geeft je huis een strakke en moderne uitstraling, een mooie vloer die past bij elke woonstijl!

Een gietvloer heeft weinig onderhoud nodig

Een gietvloer is de beste keuze als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke vloer. Deze vloeren hebben vrijwel niets nodig om in topconditie te blijven. Stofzuigen en dweilen is meer dan genoeg om ze mooi te houden. Je hoeft geen speciale schoonmaakproducten of andere dure producten te kopen. Dit maakt het een ideale vloer voor gezinnen. Houd er rekening mee dat een lichte vloer wel meer besmettelijk is voor vuil. Al snel zul je vuile hondenpoten of voetafdrukken zien en op een donkere vloer is dat uiteraard minder.

De redenen om voor een gietvloer te kiezen

Een gietvloer is erg slijtvast en daarom duurzaam

Gietvloeren gaan erg lang mee. Een van de grootste voordelen van een gietvloer is namelijk dat deze slijtvast is. Het is bijna onmogelijk om de vloer te beschadigen. Hoeveel mokken je ook laat vallen, de vloer blijft in uitstekende staat. Bovendien blijven de kleuren heel lang mooi. Houd er rekening mee dat er veel verschil is tussen de kwaliteit van verschillende vloeren. Kies daarom altijd voor een kwaliteitswinkel om je vloer te kopen. Zo weet je zeker dat je geniet van degelijke kwaliteit en ook een goede garantie hebt.

Langere levensduur

Een gietvloer is niet goedkoop. Toch is het omgerekend vaak goedkoper dan een kwalitatieve houten vloer. Bovendien geniet je van een zeer lange levensduur en blijft de vloer lang mooi, zonder dat er veel onderhoud nodig is. Van optimale sfeer en comfort tot een prachtige vloer, een gietvloer is veelzijdig en wordt om alle bovenstaande dingen geroemd.

Previous «
Next »