• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Zo kies je de beste vloertegels voor jouw verbouwing

Zo kies je de beste vloertegels voor jouw verbouwing

  • Woon
  • februari 14, 2022
  • Comments Off
vloertegels

Iedereen is tegenwoordig zijn huis aan het verbouwen. Daarbij moet je aan allerlei facetten van de verbouwing denken om ervoor te zorgen dat het goed verloopt. Sommige van deze aspecten kun je echter snel over het hoofd zien. Zo ook de tegels voor jouw vloer.

Daarbij is de juiste type tegel kiezen ook niet zo eenvoudig. Er zijn immers talloze soorten tegels waar je uit kunt kiezen. Merk jij ook dat dit een dilemma oplevert? Maak je geen zorgen, want in deze blog geven we enkele tips om de beste tegels voor jouw vloer te kiezen.

Let op de stijl

Onze eerste tip is om goed op de stijl van de tegels te letten. Het doel van jouw verbouwing is immers jouw huis op een zo mooi mogelijke wijze op te knappen. Daarbij is de juiste stijl tegels cruciaal om deze missie te bereiken. Zorg er daarom voor dat de stijl tegel goed past bij de rest van jouw interieur.

Contrast speelt daarbij een grote rol. Is jouw interieur opvallend? Kies dan voor tegels die juist neutrale kleuren kennen in een effen patroon. Als jij echter voor neutrale kleuren hebt gekozen voor jouw interieur, zijn tegels die wat meer opvallen juist een goed idee.

Het belang van de grootte

Onze tweede tip is om goed te letten op de grootte van de tegels. De grootte van de tegels hebben immers een effect op hoe jouw vloer er visueel uit komt te zien. De algemene regel is echter om voor tegels te kiezen die qua grootte meegaan met de grootte van de ruimte.

Heb jij bijvoorbeeld een erg ruime woonkamer? Dan zijn grotere tegels een goede keuze. Tegelijkertijd passen kleinere tegels beter bij een kleine woonkamer in een woonstudio. Verder hebben grotere tegels als voordeel dat ze minder werk kosten om erin te zetten. Kleinere tegels zijn juist beter wanneer jij een ruimte hebt in jouw woning met ongewone afmetingen. Ook dit is dus een aspect om op te letten.

Kies voor de juiste soort tegels

Tot slot is het ook belangrijk om voor de juiste soort vloertegels te kiezen. Er zijn namelijk allerlei soorten tegels die elk een andere specialisatie hebben. Zo zijn badkamertegels gespecialiseerd in het tegenhouden van vocht dat door wil sijpelen naar de vloer. Ook zijn badkamertegels wat ruwer zodat je niet uitglijdt wanneer ze nat zijn.

Vloer tegels in de keuken zijn juist weer handig doordat ze beter tegen een stootje kunnen wanneer je per ongeluk wat in de keuken laat vallen. Met de juiste soort tegels weet je zeker dat jouw verbouwing zal slagen.

Previous «
Next »