• Homepage
  • >
  • Wonen
  • >
  • Je onderneming uitbreiden: 3 tips wanneer het goed gaat

Je onderneming uitbreiden: 3 tips wanneer het goed gaat

  • Woon
  • februari 14, 2022
  • Comments Off
denia spanje

Wanneer je eigenaar bent van een bedrijf, probeer je te voorkomen dat er overhaaste beslissingen genomen worden die negatieve gevolgen kunnen hebben. Dat is een van de redenen om voldoende tijd en aandacht te besteden aan de grotere beslissingen en de kleinere snel af te handelen. Maar, ervan uitgaande dat je bedrijf succesvol is, hoe beslis je wanneer het de juiste tijd is om het bedrijf uit te breiden?

Je hebt voldoende trouwe klanten

Heb je een grote groep trouwe klanten? Dan is het misschien tijd om een nieuwe productlijn toe te voegen of een andere winkel te openen. Loyale klanten die tevreden zijn over de producten of diensten zijn waarschijnlijk al bezig met het verspreiden van informatie. Laat ze nog meer helpen door anderen te vertellen over de nieuwe dingen die je ook te bieden hebt.

Je klanten vragen om meer

Heeft u meer dan één klant gehad die vroeg naar producten die je nog niet aanbiedt? Als een groot deel van je klanten meer producten zoeken, maar je aarzelde om een productielijn toe te voegen, moet je stoppen met uitstellen.

Het toevoegen van aanvullende producten of diensten kan een bedrijf laten groeien op een manier waarvan je nooit had durven dromen. Besteed aandacht aan waar je klanten om vragen. Als je veel verzoeken krijgt voor een bepaald product of een dienst die past bij wat je al aanbiedt, overweeg dan om je productlijn aan te vullen om je verkoop uit te breiden.

De winsten zijn consistent

Constante winsten zijn een ander teken dat het tijd kan zijn om je bedrijf uit te breiden. Als je niet zeker bent, analyseer dan de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Heb je pieken in de verkoop tijdens bepaalde seizoenen die je door de rest van het jaar dragen? Zo ja, dan is uitbreiding misschien niet de beste optie. Maar als je bedrijf floreert en de winst onwrikbaar is, kan dit de perfecte gelegenheid zijn om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwe markten openen

Een goede manier om uit te breiden is het op zoek gaan naar nieuwe markten. Daarvoor moet je voldoen aan drie voorwaarden. In de eerste plaats moet je erachter zien te komen of er een markt is voor je producten in bijvoorbeeld Duitsland. Bovendien heb je hoogstwaarschijnlijk een productiecentrum of een distributiecentrum nodig in Duitsland.

Het kan ook een goed idee zijn daar tijdelijk te gaan wonen. Direct contact met klanten en werknemers, is ook daar belangrijk. Er is dan nog een vierde voorwaarde, je moet een huis of in ieder geval een vestiging hebben. Als je bijvoorbeeld een uitvalsbasis zoekt in Spanje eindig je al gauw bij de diverse zakelijke plekjes binnen dit land, bijvoorbeeld huis kopen Denia.

Previous «
Next »